bac

O tânără din Ploiești, fostă elevă a liceului Anghel Saligny, a ratat examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă din acest an, din vina autorităților care nu au fost în stare să-i ofere fetei informații exacte despre unitatea de învățământ unde a fost repartizată pentru a susține probele scrise.

 

Tânăra a fost lăsată să intre în sala de examen, dar după doar 45 de minute de la primirea subiectelor a fost dată afară pe motiv că nu avea ce să caute acolo. În urma reclamațiilor depuse de eleva, reprezentanții Inspectoratului Județean Prahova, dar și membri comisiei de examinare dau din colț în colț și refuză să-și asume vreo responsabilitate.

Iulia Georgiana Staicu a terminat liceul Anghel Saligny de la Ploiesti în urmă cu doi ani. Din cauza unor probleme de familie, fata s-a decis să susțină examenele de bacalaureat anul acesta, în sesiunea din toamnă. În ziua examenului, s-a prezentat la Liceul Toma Socolescu din Ploiești, acolo unde secretara liceului unde a învățat i-a spus că a fost repartizată pentru a susține probele scrise.

Pe liste, fata figura cu numele "Camelia Georgiana Staicu", deși pe ea o chema Iulia Georgiana Staicu. Comisia de la Socolescu i-a permis totuși să intre în sala de examen, fără să facă mai multe verificări și asta pentru că CNP-ul era bun. În sala de examen a fost repartizată în banca numărul 12.

Cu puțin înainte de începerea examenului, în clasă a apărut și Camelia Georgiana Staicu, iar supraveghetorii au decis să o primească și pe cea de-a doua fată în examen fără prea multe cercetări. Pe Iulia au plasat-o in banca 13, iar pe Camelia au lăsat-o în banca 12.

 

La nici o oră de la începerea examenului, la liceul Toma Socolescu a venit un reprezentant din comisia de Bac care a anunțat-o pe Iulia că trebuie să părăsească sala de examen, i-au anulat lucrarea și a trimis-o la Liceul 1 Mai, acolo unde era repartizată.

 Cum era de așteptat, Iulia nu a mai fost primită în examen, pentru că proba scrisă începuse de mai bine de o oră, iar fata a ratat bacalaureatul și asta din vina exclusivă a organizatorilor acestui examen cărora nu le-a păsat niciun moment de viitorul acestei tinere.

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elev dat afară de la ore din cauza părului lung

Elevi daţi afară de la ore pentru că au părul lung. S-a întâmplat la un liceu teologic din Cluj-Napoca, unde mai mulţi băieţi au fost trimişi acasă pentru că nu aveau o frizură adecvată. Problema a...