Observatorul Prahovean a solicitat Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Prahova să transmită lista companiilor care, conform legislației în vigoare, au fost obligate să notifice oficial instituția cu privire la concedierile colective.
Astfel, potrivit AJOFM Prahova, compania multinațională Unilever South Central Europe SA, va concedia în perioada decembrie 2024-februarie 2025 nu mai puțin de 40 de persoane.
Totodată, o croitorie din comuna Cornu, RIVIERA STYLE SRL, a anunțat pentru luna noiembrie disponibilizarea a 27 de angajate.
De asemenea, de la începutul anului și până în prezent, o serie de companii au apelat la concedieri colective, după cum urmează:
- HAIER TECH SRL: 397 persoane disponibilizate, aprilie 2024
- C-MEC METAL PLOIESTI SRL: 28 persoane disponibilizate, ianuarie 2024
- GIODARVEL CONF SRL: 72 persoane disponibilizate, aprilie 2024
- YAZAKI ROMANIA SRL: 535 persoane disponibilizate, aprilie 2024 (persoanele disponibilizate au domiciliul pe raza judetului Braila)
- YAZAKI ROMANIA SRL: 848 persoane disponibilizate, iulie 2024 (persoanele disponibilizate au domiciliul pe raza judetului Braila)
- BIOLAND AGRI SRL: 142 persoane disponibilizate, octombrie 2024
- ELVILA SA: 1 1 persoane disponibilizate, octombrie 2024
Cum ajută AJOFM Prahova persoanele concediate
Instituția precizează că persoanele disponibilizate, care se înregistrează în baza de date a AJOFM Prahova, pot beneficia de o serie de măsuri, active și pasive, de protecție socială și servicii specializate, în vederea reintegrării pe piața muncii, cum ar fi:
- Servicii de informare și consiliere
- Indemnizație de șomaj în funcție de venituri și vechime
- Înscriere la cursuri de formare profesională
- Participarea la bursele de locuri de muncă organizate în vederea reintegrării pe piața muncii
- Medierea în relația cu angajatorii în vederea stabilirii unui raport de muncă
- Prime la angajare pentru persoanele înscrise în baza agenției, cât și subvenții pentru angajatorii care angajează persoane care fac parte din anumite categorii defavorizate.
Numărul firmelor radiate a ”explodat”
Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în primele nouă luni ale acestui an au fost radiate 59.056 de firme, cu 23,41% mai multe comparativ cu perioada similară din 2023,.
Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, agricultură, silvicultură şi pescuit, activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice.
Cum ți se pare subiectul?
Votați monstruoasa coaliție care nu a facut nimic pentru dezvoltarea economiei prin înființarea de noi locuri de muncă sau sprijinirea firmelorcare s au închis.
La stat nu au fost disponibilizări!
Dimpotrivă, PSD+PNL au făcut angajări fără număr, fără număr, …fără examen, fără studii corespunzatoare, fără competențe în domeniu!
Și cu salarii foarte foarte mari, peste media celor din mediul privat!
Sa dar care aveau „PCR” (pile/cunostinte/relatii)
Am ajuns aici. Salariul mediu de la stat îl depășește pe cel din mediu privat. Dacă mâine nu avem privat nu am avea salarii la stat. Sau dacă nu am am fi nu ar exista impozite pe proprietăți. Ce fac cei ce vor încă 4 ani de mandat.
Lapte și miere!Noapte bună!