- Publicitate -

Protest anunțat la APM Prahova pentru închiderea unui depozit de deșeuri de la Ariceștii Rahtivani. „Nu mai putem suporta mirosurile!” UPDATE Reacția companiei

Data:

Mai mulți locuitori din satul Buda, comuna Ariceștii Rahtivani, vor protesta, joi, la Agenția pentru Protecția Mediului Prahova. Oamenii solicită închiderea unei platforme de deșeuri înființată de compania Coseco Waste pe raza localității Ariceștii Rahtivani. Societatea a solicitat, în schimb, autorizare pentru mărirea capacității de depozitare, procedură aflată în derulare la Agenția pentru Protecția Mediului Prahova.

- Publicitate -

UPDATE Observatorul a transmis în direct protestul de joi, 18 aprilie, de la sediul APM Prahova:

Știrea inițială

Locuitorii din Ariceștii Rahtivani reclamă, de mai mult timp, faptul că nu mai pot suporta mirosurile din atmosferă. De vină, spun oamenii, ar fi platoforma de deșeuri amplasată între satul Buda și Ariceștii Rahtivani.

- Publicitate -

Supărați că nu au fost luate măsuri concrete pentru rezolvarea acestei probleme, mai mulți locuitori din Ariceștii Rahtivani, în special din satul Buda, vor protesta, joi, 18 aprilie, în fața sediului Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Prahova.

Joi 18 aprilie, de la ora 10:00, locuitorii satului Buda, comuna Aricestii Rahtivani, vor face un protest pașnic în fața Agenției pentru Protecția Mediului și de la ora 11:00 în fața Consiliului Județean Prahova, pentru desființarea poluatorului industrial Coseco Waste, din parcul industrial West Park, care colectează zilnic sute de tone de deșeuri aduse din București.

În scurt timp, la 4 km de Ploiești vor fi depozitate și arse sute de mii de tone de gunoi, iar aerul va fi irespirabil! Deja în satul Buda ( aflat la 3 km de Ploiești) este o duhoare pestilențială!”, este mesajul postat pe Facebook de inițiatorii protestului, care a postat inclusiv imagini cu platforma de deșeuri.

- Publicitate -

Observatorul Prahovean a stat de vorbă cu unul dintre inițiatorii acțiunii.

Dan Grăjdeanu, unul dintre inițiatorii protestului: Nu mai putem suporta mirosurile degajate în atmosferă”! 

De mai mulți ani s-a înființat o platformă de gunoi, care aparține societății Coseco Waste. Mirosurile din atmosferă sunt insuportabile, specifice Protan (arderi de cadavre putrezite) pentru că sunt munți de gunoaie. 

Încercăm de câteva luni să oprim această activitate, pentru că, indiferent că este noapte sau este zi, sunt degajate mirosuri puternice în atmosferă. 

- Publicitate -

Societatea a cerut mărirea capacității de la 75 de tone de gunoi/zi la 600 de tone de gunoi/zi. Informația ar fi că aceste gunoaie vin, în principal, de la sectorul 3 București.

Demersul nostru este de închidere a acestei platforme de gunoi. A existat o ședință publică la Nedelea. Nu mai putem suporta mirosurile degajate în atmosferă!

Am chemat și Garda de Mediu, a fost adus și un laborator de analiză, iar buletinele de analiză nu au semnalat depășiri, însă după ce laboratorul a plecat din zonă au reapărut problemele legate de mirosurile insuportabile. Nările domnilor de la Mediu nu simt, însă, mirosurile”, a susținut Dan Grăjdeanu, unul dintre inițiatorii protestelor.

- Publicitate -

Florin Diaconu, director APM Prahova: „Este o procedură în derulare. Trebuie să parcurgem toate etapele”

Contactat telefonic, Florin Diaconu, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, a declarat că a existat o dezbatere privind solicitarea societății de mărire a capacității, iar în acel moment au fost exprimate mai multe puncte de vedere, care vor fi analizate.

„Au autorizație simplă în acest moment. Dânșii au vrut să-și mărească capacitatea.

Sunt în procedură de mărire a capacității. Joia trecută, a fost o dezbatere publică în cadrul procedurii care vizează mărirea capacității. Au existat mai multe puncte de vedere. A venit inclusiv un ONG care a expus puncte de vedere.

- Publicitate -

Punctele de vedere vor fi analizate și răspunsurile vor fi transmise într-un termen de 40 de zile.

Nu s-a luat nicio decizie. Am ascultat punctele de vedere ale populației din zonă care au amintit de mirosuri.

APM Prahova va merge pe etapele procedurale. Procedura este în derulare și trebuie să fie parcurse aceste etape.

- Publicitate -

Decizia se va lua în Comisia de Avizare Tehnică, iar în spatele acestei decizii se vor afla mai multe studii și analize efectuate”, a susținut Florin Diaconu, directorul APM Prahova.

Observatorulph.ro a încercat să obțină un punct de vedere din partea primarului comunei Ariceștii Rahtivani, Gheorghe Orbu, dar și din partea societății Coseco Waste.

Edilul nu a răspuns apelurilor noastre repetate, iar directorul comercial al companiei Coseco Waste a promis că ne va transmite un punct de vedere în urma discuțiilor cu directorul general.

Pe site-ul companiei, societatea precizează că are ca domeniu de activitate tratarea deșeurilor contaminate și ne-reciclabile.

UPDATE Reacția companiei COSECO WASTE 

Dorim pe aceasta cale sa informam cetatenii ca societatea S.C. COSECO WASTE S.R.L., cu sediul in Comuna Aricestii Rahtivani, str. Republicii, nr. 161, judet Prahova, deruleaza activitati de procesare a deseurilor nepericuloase, detinand toate autorizatiile legale pentru desfasurarea activitatii si respectand cu strictete legislatia in vigoare.

Obiectul de activitate al companiei S.C. COSECO WASTE S.R.L. este procesarea deseurilor nepericuloase in vederea valorificarii, cu tehnologii si echipamente achizitonate de la cei mai mari producatori din Europa, cu respectarea tuturor normelor europene, fara a produce poluare cu deseuri. Tehnologia pe care o folosim se regasesc si in alte 30 de locatii din Romania si peste alte 2000 de locatii din Europa unde se proceseaza deseuri nepericuloase in vederea valorifcarii.

Precizam ca societatea noastra nu este depozit final de deseuri nepericuloase, ci este procesator de deseuri nepericuloase in vederea valorificarii. Nu suntem depozitari de deseuri, nu actionam ca o groapa de gunoi, nu transportam deseuri la gropile de gunoi.

Atacurile mediatice, actiunile de intimidare si santaj sunt generate de catre ONG-urile Fratia Ortodoxa si Asociatia Aer Curat si Bun de Respirat, care reprezinta interesele companiilor de depozitare a deseurilor, acestea avand ca obiect de activitate strict depozitarea finala a deseurilor ( gropi de gunoi ).

Pentru a avea o imagine cat mai obiectiva si transparenta, va rugam sa accesati un motor de cautare pe internet, cu numele acestor doua ONG-uri, pentru a putea intelege originea si activitatea acestor entitati juridice de intimidare atat a competitorilor, cat si a autoritatilor locale.

Societatea noastra va desfasura in continuare activitatea pentru care este autorizata si isi va respecta in continuare toate angajamentele legale. Sustinem o comunicare corecta si bazata pe fapte si date reale.

17.04.2024
Biroul de comunicare S.C. COSECO WASTE S.R.L

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. Țin să fac o precizare, Coseco Waste nu face parte din grupul de firme care activează in Ploiești West Park. Mirosul este insuportabil și in park. Agentia de mediu Prahova a avut un laborator instalat care surprinzator nu a depistat nimic. La sfarsitul perioadei de analize, sa precizat ca raportul va fi disponibil pe pagina Agenției. Absolut nimic nu a aparut. Se pare ca aceasta analiza ar fi fost solicitată chiar de Coseco, așa ca rezultatul nu putea sa fie altul decat cel favorabil lor. Și da , pe peeioada analizei nu a fost nici un miros, dupa ce a plecat laboratorul, a revenit acea duhoare. O concluzie ? Cred că noi nu ne spălăm îndeajuns de mult ca să îndepărtăm și mirosurile altora.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Cozonacul de Paște de la Dulce și Sărat aduce în case gustul copilăriei și nu numai

Povesteam cu vreo doi ani în urmă de cozonacii...

De ce rețeaua de gaze introdusă pe Valea Slănicului nu este racordată încă la sistemul național

În luna martie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova...

Două trenuri anulate de CFR în Prahova. Decizia afectează numeroși navetiști

Începând cu data de 1 mai, CFR Călători anulează...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident pe DN1, duminică, în zona localității Predeal. Traficul rutier a fost oprit pe sensul spre Ploiești

Accidentul rutier s-a produs, duminică după-amiază, pe DN1, în...

Din 14 iunie, românii pot pleca la Varna, Sofia ori Istanbul cu trenul. Cât costă fiecare călătorie

CFR Călători relansează, din 14 iunie, trenul turistic estival...

„Tocuri pe biciclete”, evenimentul care, din nou, a dat culoare Ploieștiului

Ploieștiul s-a transformat sâmbătă, din nou, într-un oraș al...

Procesiune de Florii la Ploiești. Prezent alături de credincioși a fost Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul

Preoți și credincioși din cele cinci protopopiate ale județului...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică în mai multe localități

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică pentru perioada 29.04.2024 –03.05.2024.

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Robert Viorel Nica, primarul Lipăneștiului, invitat la Reușita TV

Cea mai longevivă emisiune TV din județ, care prezintă...

Surpări masive la Slănic! [VIDEO]

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Accident pe DN1, duminică, în zona localității Predeal. Traficul rutier a fost oprit pe sensul spre Ploiești

Accidentul rutier s-a produs, duminică după-amiază, pe DN1, în...

Din 14 iunie, românii pot pleca la Varna, Sofia ori Istanbul cu trenul. Cât costă fiecare călătorie

CFR Călători relansează, din 14 iunie, trenul turistic estival...

„Tocuri pe biciclete”, evenimentul care, din nou, a dat culoare Ploieștiului

Ploieștiul s-a transformat sâmbătă, din nou, într-un oraș al...
- Publicitate -