- Publicitate -

Ploieștiul în topul orașelor cu oferte imobiliare premium. Prețurile, în creștere

Data:

Distribuie articolul:

Conform unei analize publicată recent de Ziarul Financiar, Ploieștiul a apăsat puternic pedala de accelerație în ceea ce privește dezvoltările imobiliare. Potrivit sursei citate, patru dezvoltatori imobiliari au investit în ultimii ani peste 150 de milioane de euro, fonduri private, în proiecte imobiliare. Aceștia estimează că vor aloca pentru construcția de locuințe noi bugete record, care vor depăși 160 de milioane de euro în următorii trei ani.

- Publicitate -

Prețuri în creștere

Cele mai noi proiecte imobiliare din Ploiești confirmă trendul de pe piața națională a construcțiilor cu privire la prețul pe metru pătrat. De exemplu, înainte de pandemie, un apartament de două camere se vindea cu prețuri cuprinse între 1.200 și, maximum, 1.500 de euro/mp.

Astăzi, prețul pe metru pătrat pentru același apartament pornește de la 1.700 și poate ajunge la 2.200 de euro/mp la proiectele imobiliare din centrul orașului.

- Publicitate -

Este vorba despre prețurile pentru construcții noi, cu dotări premium.

Cumpărători informați și rafinați

Am discutat cu reprezentanții mai multor proiecte imobiliare reprezentative din Ploiești. Aceștia ne-au confirmat că au remarcat o schimbare importantă a așteptărilor viitorilor proprietari.

- Publicitate -

În afara calității dotărilor locuințelor propriu zise, ei sunt din ce în ce mai interesați de acces la facilități precum spații verzi, locuri de joacă, pază, parcări subterane ș.a.

Pentru acest tip de oferte, clienții sunt dispuși să plătească suplimentar.

Cum până în urmă cu doi ani, acest tip de așteptări apăreau doar sporadic în studiile privind piața imobiliară din oraș, avem un indiciu important despre profilul noului cumpărător de pe piața imobiliară a Ploieștiului.

- Publicitate -

Agenții imobiliari cu care am discutat îl definesc astfel: dispune de mai mulți bani, este bine informat și știe destul de precis ce dorește să cumpere.

Așadar, avem de-a face cu cumpărători informați și rafinați, care până recent nu erau interesați de achiziții pe această piață.

”Ne place să încheiem tranzacții cu ei”

- Publicitate -

Am încercat să vedem dacă observația agenților imobiliari este confirmată de dezvoltatorii unora dintre cele mai reprezentative proiecte de pe piață.

”Aveți dreptate, am observat și noi că avem de-a face cu un nou tip de cumpărători. Pot fi mai dificili uneori, dar ne place să încheiem tranzacții cu ei pentru că știu că pentru se bucura de calitate, parcări subteran, spații verzi etc, apar costuri suplimentare” spune Dan Aldea, director executiv al MRS.

Pentru a veni în întâmpinarea acestui tip de cumpărător, luna trecută MRS a început lucrările la noul ansamblu rezidențial, ”Grădinile”. Ridicat pe un teren în suprafață de 64.800 mp, acesta va avea majoritatea locurilor de parcare în subteran.

Asta înseamnă că la suprafață rămâne disponibilă o zonă generoasă pentru dotări comune precum parcuri și locuri de joacă, alei pietonale, fântâni ambientale sau spații de relaxare.

- Publicitate -

”Putem personaliza spațiile cumpărate după proiectul cumpărătorului”

Același tip de abordare îl are și dezvoltatorul celui mai nou proiect din centrul Ploieștiului, Feruccio Tower. Poziționat la intrarea în parcul Mihai Viteazul, viitorul turn de 11 etaje va fi, cu certitudine, una dintre clădirile etalon ale orașului.

”Poziția este ideală atât pentru cei care doresc o locuință ultracentrală, cât și pentru cei care au afaceri care interferează cu justiția și administrația publică.

- Publicitate -

Acesta este și motivul pentru care, pe lângă cele trei niveluri de parcări subterane, noi venim în întâmpinarea viitorilor proprietari cu mai multe propuneri atractive.

Prima dintre ele este aceea că putem personaliza spațiile cumpărate după proiectul cumpărătorului, astfel încât viitoarea casă, sau viitorul birou, să fie exact ce își dorește.

Este un efort pentru noi, dar segmentul de cumpărători pe care îi vizăm merită să îi oferim acest tip de facilitate”, spune Ninel Alexandru, CEO Feruccio Group.

”Ridicăm o clădire reprezentantivă pentru oraș”

În vecinătatea Feruccio Tower, un alt bloc nou conturează, deja, zona centrală a orașului, pe strada Bucegi, nr 12.

Împreună cu construcțiile deja existente, cele două proiecte noi oferă o imagine destul de clară despre cum va arăta peste doar doi – trei ani zona din jurul Palatului de Justiție și vecinătatea parcului Mihai Vitezul.

Discutăm despre nou centru modern al Ploieștiului.

Proiectul Bucegi12 va fi dat în folosință la finalul acestui an de constructorul Verytas.

”Atunci când construiești în centrul oricărei localități, ai alte prețuri la absolut toate elementele: de la transport, branșamente. În plus, lucrezi sub privirea unui public foarte pretențios și bine informat.

În cazul nostru, în afară de locatarii din blocul vecin, am constuit sub privirile vecinilor din Inspectoratul de Stat în Construcții și din Palatul de Justiție”, spune zâmbind Aurel Amuza, dezvoltatorul și constructorul proiectului.

”Privind în urmă, exact aceste vecinătăți sunt cele care ne-au ambiționat să ridicăm o clădire reprezentantivă pentru oraș, cu un stil de viață exclusivist, care vă garantez că va rezista mult timp!”, spune Amuza.

Dintre dotările standard ale Bucegi12: două niveluri de parcări subterane, trei lifturi, pompe de căldură, panouri solare și lista continuă. Prețul este pe măsură și pornește de la 2.000 de euro pe metrul pătrat.

”Oferim un stil de viață definit de liniște și confort”

Up Town Florilor va redesena spațiul din vecinătatea celui mai mare mall al orașului, Ploiești Shopping City, aflat și el în proiect de extindere. Într-o primă fază, pe o suprafață de 5.000 mp, dezvoltatorul Edificia Das Imobiliare va construi patru blocuri destinate persoanelor care își doresc liniște și un confort sporit.

”După ani de interacțiuni cu clienții, ne-am dat seama că aceștia își cresc așteptările de la an, la an. Este motivul pentru care de la proiectare, la execuție, tot ce investim în acest proiect este de o calitate premium.

Viitorii proprietari ai Up Town Florilor vor beneficia de toate dotările unui stil de viață definit de liniște și confort”, spune reprezentantul Edificia.

Prețurile proiectelor imobiliare premium vor crește

Concluzia este aceea că ne aflăm abia la începutul unui nou model de dezvoltare a Ploieștiului și zonei metropolitane a acestuia, puternic stimulată de dezvoltarea industrială și investițiile în infrastructura publică.

Tendința dezvoltării acestui tip proiecte imobiliare definite prin calitate, dotări comune premium, și prețuri care vor depăși adeseori 2.000 de euro pe metrul pătrat, va continua și anii următori.

Este un drum pe care Ploieștiul abia a intrat, dar care face ca în orașe precum Brașov, Sibiu, Iași etc, prețul metrului pătrat într-o construcție nouă premium să depășească lejer 3.000 de euro.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Super-show pe Ilie Oană, la Centenarul Petrolului. Pe 30 iunie vin Smiley, Puya, Cabron, Nico și Killa Fonic

Doar vești bune dinspre Petrolul Ploiești în ultima vreme....

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -