- Publicitate -

În Ploiești aerul este „curat” și nu avem poluare pentru că stațiile de măsurare sunt defecte. Ministerul Mediului, prea sărac să aloce 46.000 de lei?

Data:

Distribuie articolul:

În timp ce mai mulți ploieșteni au reclamat că aerul este irespirabil în mai multe zone ale orașului, unele stații de monitorizare a calității aerului stau defecte de anul trecut, iar altele de luni bune. APM Prahova susține că a transmis mai multe adrese la Ministerul Mediului privind nefuncționarea analizatoarelor, iar acum va demara o campanie de monitorizare a aerului cu ajutorul sistemelor proprii de monitorizare în tot orașul.

- Publicitate -

Mai țineți minte răspunsul autorităților de mediu din luna aprilie că nu au existat sesizări cu privire la mirosul irespirabil din Ploiești?

Vă mai amintiți de problemele reclamate cu privire la mirosurile de ouă clocite și de gaze din lunile care au urmat, totul culminând în urmă cu o săptămână când ploieștenii au susținut că nu mai pot respira din cauza mirosurilor degajate în aer?

Observatorulph.ro a prezentat, în exclusivitate, dovada că unele stații de monitorizare a aerului sunt defecte, în plin scandal legat de poluarea aerului din Ploiești.

- Publicitate -

Totul a plecat de la faptul că mai mulți ploieșteni, din diverse zonele ale orașului, au reclamat că aerul din Ploiești este irespirabil.

Citește și: În timp ce ploieștenii reclamă mirosul insuportabil din oraș, în multe stații de pe calitateaer.ro nu există informații – FOTO DOCUMENT

În răspunsul transmis la redacție, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Prahova a susținut că în „stațiile PH2 – Piața Victoriei, PH3 – Primăria Blejoi și PH4 – Primăria Brazi, sistemele de achiziție și înregistrare a datelor sunt defecte și nu înregistrează date pentru nici un indicator”.

În stația PH5 – Bulevardul București analizatorul BTEX este defect, iar în stația PH1 – Gh. Gr. Cantacuzino analizatorul BTXE nu funcționează din cauza lipsei gazului purtător (N2), a precizat APM Prahova.

- Publicitate -

Citește și: Mai multe stații de monitorizare a calității aerului sunt defecte în Ploiești. Explicația APM Prahova

Probleme în anumite stații de monitorizare încă din 2022

Mergând pe firul situației legate de nefuncționarea unor stații de monitorizare din Ploiești, noi detalii ies la lumină.

Primele probleme au apărut în stațiile de monitorizare a calității aerului, potrivit APM Prahova, încă de anul trecut.

Din start trebuie spus că stațiile care fac parte din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului sunt, potrivit APM Prahova, în proprietatea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și sunt date în administrare prin contract de comodat către agențiile teritoriale pentru protecția mediului.

- Publicitate -

„Sistemele de achiziție din stațiile PH2 – Piața Victoriei, PH3 – Primăria Blejoi și PH4 – Primăria Brazi nu mai sunt funcționale din 12.04. 2023, 02.05.2022, respectiv 18.08.2023”, a precizat APM Prahova, în răspunsul transmis la redacția Observatorulph.ro.

Ca să vă dați seama cu privire la situația penibilă existentă, în care autoritățile de mediu au susținut că nu există poluare, precizăm că, potrivit APM Prahova, analizatorul BTEX din stația PH5 – Bulevardul București nu mai funcționează din data de 18.01.2023.

Analizatorul O3 (ozon) din stația PH6 – Mihai Bravu nu mai funcționează din data de 25.03. 2022, în timp ce analizatorul PM10 (pulberi în suspensie) din stația PH5 – Bulevardul București nu mai funcționează din data de 07.01.2023.

Analizatorul CO (monoxid de carbon) din stația PH5 – Bulevardul București nu mai funcționează din data de 08.03.2022, iar analizatorul BTEX din stația PH1 – Gh. Grigore Cantacuzino este nefuncțional din data de 25.01.2022 din cauza lipsei gazului purtător N2 (azot).

- Publicitate -

Ministerul Mediului nu are bani să repare echipamentele de luni bune?

APM Prahova susține că a informat Ministerul Mediului și Agenția Națională de Protecție a Mediului prin formularul de solicitare nr. 20196/06.12.2021 despre consumarea gazului purtător care va duce la închiderea analizatorului.

Ridicolul situației este cu atât mai mare cu cât, costurile necesare pentru repararea celor trei sisteme de achiziție aferente stațiilor PH2, PH3 și PH4 însumează, potrivit APM, 45.000 de lei, la care se adaugă suma de 1.200 lei necesară pentru asigurarea gazului purtător pentru analizatorul BTEX din stația PH1.

„APM Prahova nu a dispus de fondurile necesare pentru diagnoza și reparația analizatoarelor BTEX din stația PH5, )3 din stația PH6, PM10 din stația PH5 și CO din stația PH5”, se arată în răspunsul transmis de APM Prahova.

Campanie de monitorizare a calității aerului în Ploiești

După ce Observatorulph.ro a prezentat, în exclusivitate, situația legată de nefuncționările apărute în unele stații de monitorizare a calității aerului din Ploiești, APM Prahova a anunțat că va demara campanii de monitorizare a calității aerului „cu ajutorul sistemelor propri din dotare”.

- Publicitate -

Monitorizarea calității aerului va începe, potrivit APM Prahova, „în zona centrală și se va desfășura în zonele care în momentul de față nu sunt acoperite din punct de vedere al monitorizării continue a calității aerului”

raspun APM statii monitorizare Ploiesti

statii APM Prahova

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

2 COMENTARII

  1. … pai nu merg de n ani. prin 2019/2020 cu senzori proprii masuram nivelul de poluare si nu numai radiatie solara, n parametrii climatogeni si precizam ca fie statiile sunt resetate si nefunctionale cand trebuie,…, fie senzorii sunt gresiti etalonati. Acum in CJ avem 7 statii de monitorizare parametrii proprii transmit catre o baza de date plus prelucram si modelam … totul gratis + statie monitorizare descarcari electrice in atmosfera si detecteaza cam pana la 43 km… + seimograf functional la liber in reteaua internationala si INFP. Uitasem totul realizat cu mici pitici coderi elevi/studenti in cadrul unui cluster Magic Sciences. In 2019/2020 aveam si in Ploiesti cu elevii de la Colegiul Nichita Stanescu. Atat … solutii am dat si atunci … relocarea la o distanta considerabila de oras a marilor poluatori… a uitasem nu mai vorbesc de fractii petroliere volatile… cand unii isi spala rezervoarele… O zi senina tuturor si mult Soare. Cum sunt ploiestean prin nastere si educatie la LMV- generatie de top… ajutam cu proiecte indraznete… inclusiv garlele poluate, perdele verticale/ concept gradini verticale… totul IoT in timp real si modelari cu univ de top insa nu din Ro.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Cine e de vină pentru blocarea extinderii noului CPU al Spitalului de Pediatrie Ploiești cu banii din donațiile ploieștenilor dublate de Codin Maticiuc

Cine este, de fapt, de vină pentru blocarea investițiilor la Spitalul de Pediatrie Ploiești care trebuiau făcute cu banii din concertul caritabil din 2023, dublați de Codin Maticiuc

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după acuzațiile unei mămici care a pierdut sarcina la Maternitate

Oficialii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate de care aparține Maternitatea Ploiești, au declanșat o anchetă administrativă, care să lămurească dacă personalul medical a respectat procedura.

A murit delfinul „Baby”, primul pui născut în captivitate la Delfinariul din Constanța

„Baby” era primul delfin născut în captivitate la delfinariul din Constanța.

Când revine canicula în Prahova. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

La munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie.

Povestea lui Mihai Nistor, sportivul nevăzător care participă la Dac Warrior, competiția de alergare de la Tohani

Legenda continuă! Sportivul nevăzător este fidel principiului că „nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat”
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după acuzațiile unei mămici care a pierdut sarcina la Maternitate

Oficialii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate de care aparține Maternitatea Ploiești, au declanșat o anchetă administrativă, care să lămurească dacă personalul medical a respectat procedura.

A murit delfinul „Baby”, primul pui născut în captivitate la Delfinariul din Constanța

„Baby” era primul delfin născut în captivitate la delfinariul din Constanța.

Când revine canicula în Prahova. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

La munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie.
- Publicitate -