- Publicitate -

Primarul Volosevici a cerut conducerii Termo Ploiești plata facturii emise de firma de taxi a soției consilierului său personal

Data:

Ce faceți prieteni de la bloc? Tot frig? Tot reci caloriferele alea? Ați ieșit pe afară zilele astea? V-ați spart capetele? V-ați rupt picioarele, amortizoarele și bieletele? De la primărie ați primit tot gargară că se dă, dar nu se ajunge? Vă mai trimite primarul clipuri cu el printre flexuri, lămpi de sudură și caf-uri care dau rateuri? Atunci e vremea pentru o legendă urbană din care veți afla cum poate fi Andrei Volosevici primar grijuliu pentru unu și dezinteresat pentru toți. Și, desigur, unul dintre motivele principale pentru care la voi în apartamente e frig.

- Publicitate -

Legendă urbană: domnul Aurel Chelba este unul dintre activiștii de partid care a lucrat din greu la campaniile electorale ale ultimilor primari ai Ploieștiului, foștii foarte buni prieteni din copilărie și colegi de liceu Adrian Dobre și Andrei Volosevici.

Deși ”ai lui” erau cam toți la putere, anul trecut rămăsese așa, cam fără serviciu, și era ușor deprimat. Spunea, obidit, oricui voia să-l asculte: ”am muncit pentru ei în campanie, și ei m-au uitat”.

Ei bine, nu l-au uitat chiar toți. Un suflet mare i-a dat un serviciu la el, în cabinet. Ca pentru mulți alții asemenea lui, legenda are un sfârșit fericit și pentru acest domn activist de partid.

- Publicitate -

Andrei Volosevici îl cheamă pe omul bun, cu suflet candid, care l-a angajat pe domnul Aurel Chelba. L-a angajat la primărie, pe bani mulți din bugetul public. I-a oferit un serviciu bun, fără concurs, chiar la cabinetul său de primar. În popor, i se spune consilier personal.

Pentru că vă aud cum vă gândiți ”cum de eu n-am așa un noroc în viață?”, aflați că a fost recompensat cu salariu de aprox. 7.122 de lei pe lună. Plus indemnizație de hrană, plus alte beneficii – despre care o să vorbim imediat. Adică salariu bun, cu vreo 10.000 – 13.000 de lei pe lună mai puțin decât angajatorul său, primarul.

Citește și Oamenii ascunși ai primarului Volosevici – plătiți din bani publici, dar cu numele și competențele ”la secret”

Tot bănetul plătit din banul public, adică din taxele și impozitele noastre, deci nu se supără nimeni. Ăsta om bun – binefăcător, frate, care te ia după stradă și te face om, doar pentru că-i place de tine. Ce ați spune dacă ați afla că faptele bune ale primarului Andrei față de consilierul său, Aurel, nu se opresc aici?

- Publicitate -

Aici legenda se încheie și începe relatarea pragmatică a unor fapte care arată un cinism și o lipsă incredibilă de empatie și de preocupare reală pentru rezolvarea crizei termiei din partea domnului Andrei Volosevici, primarului Ploieștiului.

Activistul din poveste este Aurel Chelba, acum consilier personal al primarului Andrei Volosevici. Domnia sa este soțul unei doamne, Georgeta, care deține o firmă de taximetrie în Ploiești: Chelstar.

Bine, bine, veți spune, dar care este legătura între o firmă de taximetrie și criza termiei din Ploiești?

- Publicitate -

Citește și Deși Primăria Ploiești acordă cele mai mari subvenții la gigacalorie, locatarii tremură de frig în apartamente

Mai țineți minte circul și scandalurile uriașe pe care le oferea primarul Volosevici populației îngrijorate a Ploieștiului, cum că el ar da căldură, dar nu-l lasă alții? Sau aia, și mai comică – ar face ceva, dar nu are atribuțiuni ”pe termie” că i le-a delegat doamnei viceprimar Anca Popa de la USR?

Cum (probabil) cei mai mulți dintre voi v-ați dat seama, toate tricourile, bufoneriile și piruetele erau praf în ochii credulilor.

Fix atunci când striga mai tare că nu are ce face, că nu are în fișa postului (sanchi!) dreptul sau obligația de a interveni în activitatea Termo Ploiești, dar fix atunci, primarul Volosevici intervenea ca ”boss”-ul asupra conducerii companiei de termoficare.

- Publicitate -

Ca să nu credeți că fabulăm despre chestii atât de serioase cum ar fi o încadrare la abuz în serviciu, trafic de influență sau, la fel de grav, la presiuni pentru comiterea unor ilegalități, cităm din Procesul Verbal al ședinței Consiliului de Administrație al Termo Ploiești SRL, companie a consiliului local Ploiești, din data de 02.11.2022:

”Dl Primar Andrei Volosevici
Dl Primar propune telefonic din bani returnați în suma de 9600000 lei de către OMV Petrom să se facă următoarele plăți:

–              400 000 lei Remero,
–              20 000 lei Call Center,
–              65 000 lei firma de taxiuri care a asigurat transportul personalului de la distribuție
–              4000000 lei să se încheie contracte cu Romgaz si OMV Petrom

- Publicitate -

Directorul general este mandatat să ducă la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri”.

Conform documentului, la ședință au fost prezenți următorii:
–              ”Doamna MARIN TEODORA – Președinte al Consiliului de Administrație;
–              Domnul VLAD COSTEL CĂTĂLIN – membru al Consiliului de Administrație;
–              Domnul SORI DANIEL GHEORGHE – membru al Consiliului de Administrație;
–              Domnul SLĂVESCU MIHAI ADRIAN – membru al Consiliului de Administrație;
–              Domnul PEICIU CRISTIAN ȘTEFAN – membru al Consiliului de Administrație;
–              Domnul IONESCU VASILE – director general.

Invitatii
–              Anca Popa – viceprimar al Municipiului Ploiesti,
–              Domnul Marcu Valentin reprezentant AGA.”

- Publicitate -

Intervenția telefonică a primarului a fost făcută pe speaker, pentru a putea fi auzit de toți cei prezenți când transmite ordinele.

Conform mărturiilor celor cu care am discutat, în sala de ședință s-a lăsat o liniște mormântală: ”de datorii la firme de taxi ne arde nouă, acum, când nu știm cum să plătim gazele ca să nu lăsăm oamenii fără căldură”?

Au început întrebările: ce firmă de taxi? Cine a mers cu taxiul? Cum a ajuns compania consiliului local să datoreze 65.000 de lei pentru servicii făcute fără contract, fără foi de parcurs, fără confirmări ale traseelor, fără nimic. Cum o rezolvăm, să nu se supere pe noi?

Și-au amintit că, în ședințele ținute imediat după înființarea companiei Termo Ploiești, una dintre discuții a fost cea legată de transportul persoanelor în interes de serviciu. Și-au amintit, de asemenea, că au stabilit ca fiecare instituție din subordinea primăriei, în măsura în care poate, să pună la dispoziția Termo, în mod gratuit, câte o mașină sau mai multe. Lucru care s-a și întâmplat.

La fel, și-au reamintit de intervenția domnului primar în una dintre aceste ședințe, intervenție în care le-a promis ”ajutorul” cu ”câteva taxiuri”. Conform relatărilor, într-adevăr, acele câteva taxiuri au fost folosite câteva zile de angajați ai companiei în diferitele drumuri pe care le aveau de făcut în interes de serviciu.

Nimeni nu-și aduce aminte de vreun contract, de vreo confirmare a curselor, de foi de parcurs validate etc, adică de birocrația care trebuie făcută pentru ca activitatea să poată fi înregistrată în circuitul economic legal.

De ce nu au făcut asta? Simplu, pentru că la începutul activității toți se dădeau de ceasul morții să asigure căldură orașului.

Nimeni nu s-a gândit că prin ”ajutor” se poate înțelege încheierea unui contract de prestări servicii de taximetrie, explică unul dintre cei cu care am stat de vorbă.

Cum intervenția primarului în CA nu a avut succes, pe 11.11.2022, firma Chelstar trimite primăriei Ploiești o adresă prin care solicită plata curselor făcute de 13 taxiuri pe traseul Ploiești – Brazi, în intervalul 19 octombrie 2022 – 03 noiembrie 2022. Reamintim că soțul doamnei care deține firma a fost angajat consilier personal al primarului Volosevici pe data de 6 octombrie, cu două săptămâni înainte de încheierea acestei afaceri.

Adresa este în atenția doamnei viceprimar Anca Popa – deoarece, așa cum v-am spus, domnia sa avea delegate atribuțiunile ”pe termie”.

Cum ar veni, au oprit transportul imediat după ce primarul a telefonat și a cerută să fie plătită firma, dar CA-ul i-a răspuns că nu se poate. Acuma, înțelegeți unde e legătura între firma de taxi și termie?

Dacă nu, vă explic eu, pe scurt. În perioada în care ieșea cu tricouri cu mesaje pe internet sau pe sticlă și ne spunea tuturor câte ar face pentru noi, câtă căldură ne-ar da, dacă ar putea, dar nu poate, făcea ceva, dar nu pentru voi, ci pentru firma Chelstar.

Firma Chelstar e a doamnei Georgeta. Doamna Georgeta este soția domnului Aurel. Când domnul Volosevici, binefăcătorul, suna la CA să plătească facturile pentru firma doamnei Georgeta, domnul Aurel Chelba era angajat al Cabinetului Primarului, consilier personal al acestuia cum se spune în popor.

Pentru că sună frumos, repetăm: când se etala cu tricouri cu mesaje pe toate canalele că nu poate face nimic pentru a rezolva problema termiei, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a sunat conducerea Termo Ploiești, pentru a cere plata cu prioritate a serviciilor prestate de firma soției consilierului personal. Nu plata gazelor, a reparațiilor sau a altora de acest fel. Pentru plata taxiurilor firmei soției consilierului său.

Ce e asta? Mulți dintre specialiștii cu care am discutat spun că acest gest este profund ilegal. Noi nu spunem asta, că nu suntem organe de anchetă.

Putem să spunem și subliniem că este profund imoral și primarul ar trebui să le ceară scuze celor 130.000 de cetățeni pe care îi ținea în frig în timp ce le spunea că nu poate interveni asupra activității Termo Ploiești.

Iată că putea și a făcut-o, dar nu pentru ei, ci pentru domnul Aurel, consilierul său personal.

I-am cerut un punct de vedere primarului atât prin intermediul biroului de presă, cât și prin intermediul WhatsApp.

Pe WhatsApp a răspuns instant că nu a știut de solicitare, că îi pare rău, și că ne va răspunde a doua zi.

Oficial ne-a răspuns că nu e treaba noastră, adică nu sunt informații de interes public.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident în Comarnic. Este al doilea eveniment rutier produs pe DN1, joi seara

Cel de al doilea accident s-a în Comarnic, primul...

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -