- Publicitate -

Oamenii ascunși ai primarului Volosevici – plătiți din bani publici, dar cu numele și competențele ”la secret”

Cabinetul Primarului Municipiului Ploiești a funcționat și funcționează ca o agenție de plasare a forței de muncă (foarte) bine plătită pentru cei care aspiră la posturi în administrația publică sau în instituții ori companii cu buget public. Fără nici cel mai mic respect față de cetățeanul plătitor de taxe, primăria ține la secret numele a cel puțin 20 de persoane care, de la începutul mandatului lui Andrei Volosevici și până în prezent, au fost sau sunt angajate ”pe cabinetul primarului”.

- Publicitate -

În urmă cu câteva luni, un pont anonim ne atrăgea atenția că în jurul cabinetului primarului Andrei Volosevici funcționează un sistem semi-oficial de acordare de favoruri sau beneficii ”persoanelor loiale” sau ”de interes” pentru acesta, sau apropiați ai acestuia.

Se vorbea de două tipuri de activități. Prima, presiuni făcute pentru schimbarea unor persoane cu funcții de conducere în aparatul administrativ și schimbarea acestora cu persoane fără competențe, dar ”apropiate” grupului primarului.

A doua, folosirea cabinetului primarului ca zonă de tranzit pentru ca cei care vânează posturi sau funcții în administrația publică locală, județeană sau centrală, să poată îndeplini condițiile cerute de respectivele posturi referitoare la vechime, experiență etc.

- Publicitate -

Toate aceste persoane, ni se spunea, au o trăsătură comună iar aceasta nu este competența profesională, ci gradul de apropiere sau obediența față de primar și față de câțiva membri ai anturajului acestuia.

Dacă pentru prima situație nu avem dovezi prin care să putem proba informațiile primite, pentru a doua aveam să descoperim o situație șocantă prin numărul foarte mare de inși care s-au perindat prin acest oficiu.

Citește și: Directorul Economic al Primăriei Ploiești, acuzații grave la adresa edilului: ”Comportament abuziv, amenințare, șantaj!” Reacția lui Andrei Volosevici: ”Voi sesiza comisia de disciplină pentru abuzurile comise de dânsa!”

Conform datelor noastre obținute din surse jurnalistice, de la preluarea mandatului de către Andrei Volosevici, nu mai puțin de 20 persoane au trecut prin Cabinetul Primarului Municipiului Ploiești, ca angajați.

- Publicitate -

Unii dintre ei sunt încă angajați, alții dețin posturi cheie prin administrația publică locală sau județeană. Un caz etalon este acela al actualei soții a primarului, doamna Andrada Volosevici, fostă Necșulescu.

Alții, ”pe persoană fizică” sau prin intermediul familiilor, dețin diferite firme care au interese directe sau relații comerciale cu primăria Ploiești sau cu instituții, regii sau companii în care primarul Volosevici ori apropiați ai acestuia au interese ori influență. Cazul domnului Aurel Chelba este edificator în acest sens.

Pornind de la premisa că pentru a-și impune viziunea de dezvoltare a orașului și comunității nu am fi acordat o atenție atât de mare subiectului, dacă primăria Ploiești nu ar fi avut o atitudine complet opacă și în opoziție cu prevederile legale.

- Publicitate -

Astfel, la solicitarea de informații privind numărul, numele și salariile pe care le primesc angajații Cabinetului Primarului Municipiului Ploiești, după mai mult de 30 de zile și la insistențele noastre, Biroul de Comunicare al primăriei ne-a răspuns că refuză să ne pună la dispoziție lista cu numele lor. Nu le-am primit nici astăzi.

De subliniat atitudinea duplicitară a primarului, care are ca principală temă de discurs public transparența și ”respectul” față de informarea corectă a cetățenilor.

Menționăm că acest dublu limbaj al primarului Volosevici se manifestă în mai multe situații de solicitări de informații trimise de Observatorul Prahovean. În public pozează ca fiind ultra transparent și deschis la comunicare, iar în particular blochează cu orice preț accesul la informațiile publice.

- Publicitate -

În timp, am constatat că există o legătură directă între unele dintre solicitările trimise de noi și ostilitatea primarului, manifestată în spațiul public prin repetate insulte și amenințări directe față de jurnaliștii de la Observatorul Prahovean. Are și de ce, veți constata citind în continuare.

Noi credem că ploieștenii trebuie să știe cum le sunt cheltuiți banii și cine pleacă acasă din primărie cu salarii de până la 7.122 lei pe lună, indemnizație de hrană, asigurări beton și alte beneficii pentru activități pe care nimeni nu le cunoaște, făcute după un program de care nimeni nu știe nimic.

Menționând că angajările pe această funcție se fac doar la aprecierea primarului, fără concursuri sau obligația de a prezenta CV-uri sau competențe, vă prezentăm, în ordine alfabetică, lista persoanelor care au trecut sau încă se află în Cabinetul Primarului de la preluarea funcției de către acesta, până în prezent.

- Publicitate -

Fiindu-ne blocat accesul la informații oficiale despre ei, pentru fotografii am apelat la surse publice. Dacă știți câte ceva despre evoluția lor profesională, sau de altă natură, vă rugăm să ne sprijiniți în documentare pe e-mail (redactie@observatorulph.ro), WhatsApp (0785 075 112) sau telefon (0726 221 596).

 1. Băicoianu Simona Rodica – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 2. Câju Mariana – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 3. Chelba Aurel – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 4. Cioc Alexandra Iulia – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 5. Constantin Donald Nicolae – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 6. Furtună Alina Ioana – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 7. Grigore Constantin – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună,funcție deținută în prezent:?
 8. Grozea Ștefan Constantin – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 9. Ionescu Iulia Elena – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 10. Lucaci Mihaela – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 11. Mihalache Adrian Constantin – salariu cabinet :…, funcție deținută în prezent:?
 12. Necșulescu Andrada Ioana – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 13. Pancovici Ioana Alexandra – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 14. Pelea Aurora Marta – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 15. Pirujinschi Monica Claudia – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 16. Scoruș Patrik Antonio – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 17. Semcu Adrian Emanoil – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 18. Simpalean Dan Ștefan – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 19. Stan Florin Cătălin – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?
 20. Tănăsică Anca Nicoleta – salariu cabinet: până la 7.122 lei pe lună, funcție deținută în prezent:?

Cu precizarea că lista ar putea continua, așteptăm cu interes comentariile și opiniile dumneavoastră.

Document: Primăria Ploiești ține la secret consilierii personali ai primarului Volosevici și celor doi viceprimari:

Document: Ce salarii primesc consilierii personali ai primarului Ploieștiului:

 

Mihai Nicolae
Mihai Nicolae
Mihai Nicolae lucrează în presa scrisă locală din anul 1993. A lucrat în redacțiile ziarelor Ploieștii, Telegraful de Prahova, Muntenia Telegraf. În 2002 a fondat publicația săptămânală Viața Prahovei, ulterior a preluat editarea ziarului Monitorul de Prahova, iar în 2007, alături de Marius Nica și Mirela Mihai, este cofondator al ziarului Observatorul Prahovean. Din anul 2011 a ieșit din activitatea editorială curentă a ziarului, rămânând unul dintre principalii colaboratori ai redacției.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Dragi ploieșteni de la case, primăria vă pregătește ceva ”măreț”: un ghișeu de 128.000 de euro!

”Acordăm atenție și ploieștenilor care locuiesc la case! Ploieștiul este singurul oraș din România care va începe proiecte de eficientizare energetică la case”. Așa...

Dorel trage cu pietricele în mașinile din Ploiești. Video – Primăria reabilitează carosabilul dar strică mașinile

Haosul generat de lucrările de reabilitare a carosabilului din Bariera Bucov și strada Poștei pune la încercare nu doar nervii șoferilor ci și rezistența...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Dragi ploieșteni de la case, primăria vă pregătește ceva ”măreț”: un ghișeu de 128.000 de euro!

”Acordăm atenție și ploieștenilor care locuiesc la case! Ploieștiul este singurul oraș din România care va începe proiecte de eficientizare energetică la case”. Așa...

Dorel trage cu pietricele în mașinile din Ploiești. Video – Primăria reabilitează carosabilul dar strică mașinile

Haosul generat de lucrările de reabilitare a carosabilului din Bariera Bucov și strada Poștei pune la încercare nu doar nervii șoferilor ci și rezistența...

Ploieștiul a revenit la „normalitatea” de care nu îmi era dor. Parcul de la Sala Sporturilor, recent modernizat, a ajuns plin de gunoaie și...

La începutul lunii constatam cu surprindere că primavara a adus la Ploiești și lucruri frumoase, pe care oamenii ar trebui să le afle mai...

Doctor bun. Interviu cu medicul cardiolog, Marian Albu, omul care salvează inimile prahovenilor

Este, fără îndoială, unul dintre cei mai iubiți medici pe care îi are Ploieștiul. Pune mereu inima omului pe primul loc. La propriu, dar...

Ce acte sunt necesare și unde se depun în Prahova pentru eliberarea pașaportului simplu electronic

Pentru călătoriile în afara spațiului Uniunii Europene și pentru minorii care nu au împlinit 14 ani indiferent de destinație, este necesară prezentarea pașaportului. În...
Emisiuni
- Publicitate -