Caloriferele ploieștenilor racordați la sistemul de termoficare sunt ”amorțite”, iar apa caldă de la robinete este ”călâie”. Sunt efectele crizei gazelor cu care se confruntă Termo Ploiești. Situația financiară a operatorului este critică, astăzi riscând să rămână fără curent electric din cauza datoriilor la furnizori.
UPDATE – Contactat telefonic, Cristian Ungureanu, directorul general al SC Termo Ploiești a precizat că, „ieri, au intrat în Trezorerie banii de la Primărie. Există bani pentru plata salariilor și pentru gaze, iar pentru curent electric se încearcă o reeșalonare”.
UPDATE Protest al angajaților Termo Ploiești. Reacția conducerii
Observatorul Prahovean publică o nouă adresă pe care conducerea Termo Ploiești a transmis-o primarului Andrei Volosevici, spre știința Consiliului Local, cu privire la lipsa gazelor necesare pentru a livra la parametri optimi căldură și apă caldă.
Citește și Ploieștenii se plâng că au frig în apartamente. Termo Ploiești: „Asigurăm agent termic sub parametrii normali de funcționare din cauza cotei mici de gaze”
În documentul de la finalul textului, conducerea demisionară a Termo Ploiești transmite conducerii Primăriei că din cauza lipsei de lichidități, cota de gaze pentru joi, 12 decembrie este de 2948 MWh, sub cea normală de 3400 MWh. Asta înseamnă că și astăzi locatarii vor avea căldură și apă caldă la parametri de avarie.
Astfel, operatorul are nevoie urgentă, de peste 5 milioane de lei, pentru a cumpăra gazele necesare producerii agentului termic în perioada 13-19 ianuarie.
Situația a devenit critică deoarece astăzi Termo Ploiești poate rămâne fără curent electric din cauza unei datorii la furnizorul E ON.
”Așa cum v-am informat anterior prin adresele din 5 si 6 ianuarie FUI E.ON a transmis preaviz de sistarea alimentarii cu energie electrică pentru CET Brazi începând cu 12 ianuarie în lipsa plății facturilor de avans. Termo Ploiesti a solicitat o eșalonarea a soldului scadent la care nu am primit răspuns. Conform ultimelor informații se poate accepta o reeșalonare cu condiția plății sumei de 1.056.0401ei” se arată în documentul citat.
Și alte facturi emise de diverși furnizori, în valoare de peste 1,4 milioane de lei, trebuie plătite pentru că au depășit termenul scadent.
În plus, angajații ar fi trebuit să-și încaseze salariile miercuri, 11 ianuarie, suma necesară fiind de aproximativ 1,1 milioane de lei (inclusiv tichetele de masă).
Ieri, în conturile societății mai erau puțin peste 200.000 de lei, o sumă infimă în raport cu cheltuielile de funcționare.
Reamintim că ieri primarul Ploieștiului a ajuns la Guvernul României pentru a solicita bani de gaze pentru Termo Ploiești.
Detalii aici: Ploieștiul solicită sprijin financiar de la Guvern pentru sistemul de termoficare. Anunțul Primăriei