- Publicitate -

Ziua Mondială a Șahului celebrată la Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” Ploiești – VIDEO/FOTO

Data:

Ziua Mondială a Șahului a fost sărbătorită și în Ploiești. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga”. Organizatorul partidelor de șah, Constantin Țurlea, președinte Asociația Județeană de Șah, vorbește despre istoria șahului.

- Publicitate -

În ziua de 20 iulie este celebrată, anual, Ziua Mondială a şahului. Adunarea generală a ONU a adoptat, la 13 decembrie 2019, rezoluţia prin care a decretat data de 20 iulie „Ziua Mondială a Şahului”. Rezoluţia a fost propusă de mai multe ţări, între care Armenia, Rusia, Bangladesh, India, China, Camerun, Cuba şi Liban.

Citește și: În era internetului, Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” din Ploiești are peste 12.000 de abonați activi. Cine sunt pasionații de cărți

Conform Rezoluţiei 74/22, şahul permite „consolidarea educaţiei, a egalităţii de gen şi promovarea femeilor şi fetelor, precum şi cea a incluziunii, a toleranţei, înţelegerii şi respectului reciproc”, arată un.org.

ONU „invită toate statele membre, organisme ale Naţiunilor Unite şi alte organizaţii internaţionale şi regionale, sectorul privat şi societatea civilă, inclusiv ONG-uri și persoane fizice să sărbătorească Ziua Mondială a Şahului”, se arată în textul rezoluţiei.

- Publicitate -

Și în Ploiești s-a sărbătorit Ziua Mondială a Șahului

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” din Ploiești și a fost organizat de către Constantin Țurlea, președinte Asociația Județeană de Șah.

În cadrul evenimentului au fost prezenți mai bine de 20 de jucători, unii dintre participanți fiind la prima interacțiune cu planșa de șah.

Citește și: Cum reușește prahoveanul Constantin Țurlea să-i facă pe copii să iubească șahul [VIDEO]

Echipa Observatorului Prahovean a fost prezentă la evenimentul de celebrare a Zilei Mondiale a Șahului. În cadrul interviului, Constantin Țurlea a discutat cu tinerii despre ce înseamnă șahul și care sunt concursurile de șah pentru care se pregătesc.

- Publicitate -

“Astăzi, 20 iulie, sărbătorim Ziua Mondială a Șahului. La Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” din Ploiești 22 de copii și juniori au jucat partide demonstrative și partide de antrenament în vederea turneelor ce vor urma. Au fost jucate partide cu celebrul program de șah, Deep Fritz, care a fost egalul lui Garry Kasparov într-un meci spectaculos om vs. mașină partidă disputată în anul 2003.

S-a discutat și despre istoria șahului și a computerului în șah. A fost prezentat programul de șah Genius care a reușit să-l învingă într-o partidă pe marele campion mondial Garry Kasparov, partidă disputată la Londra, în anul 1994!

Citește și: Constantin Țurlea – președinte Asociația Județeană de Șah Prahova – Dezvoltarea proiectului național „Șah în Școală”

Această zi de sărbătoare, pentru comunitatea șahistă reprezintă un prilej de bucurie a practicării sportului minții. O motivare în plus de a ne pregăti pentru următoarele concursuri importante, pentru noi provocări.”, a declarat Constantin Țurlea.

- Publicitate -

“Jucători de șah, oficiali ONU şi guvernamentali, reprezentanți ai mediului academic şi ai societății civile își dau întâlnire pentru a juca șah. Aceștia discută despre viitorul acestui joc şi despre cum îi poate ajuta pe oameni să-şi dezvolte gândirea analitică, atenția şi creativitatea.

Citește și: Povestea ploieșteanului Bogdan Chitic: “Apreciați omul pe care îl vedeți dimineața în oglindă și seara înainte de culcare”

Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești a avut privilegiul să sărbătorească această zi alături de Clubul de Șah. Clubul a fost creat și consolidat, de peste 10 ani, în cadrul instituției, de către prof. Constantin Țurlea. Ne-au fost alături și foarte mulți copii aflați la primii pași pe tărâmul sportului rege.

Bucuria a fost și de partea lor și de partea noastră, deopotrivă.”, a declarat Mihaela Radu, director Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” Ploiești

- Publicitate -

Ziua Mondială a Șahului celebrată la Biblioteca “Nicolae Iorga” Ploiești

Imagini de la Ziua Mondială a Șahului

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Incendiu în zona de sud a Ploieștiului. Fumul se vede de la câțiva km [FOTO-VIDEO]

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, în zona de...

Un ploieștean reclamă discriminare ilegală în anunțurile de angajare. ITM dă răspunsuri vagi

Discriminarea la angajare, este interzisă prin lege în România....

Nu vă lăsați manipulați de Simona Dolniceanu, candidat la primăria Ploiești din partea Partidului România în Acțiune

Deși nu ne-am dorit să intervenim în acest mod în competiția electorală, ne vedem obligați să facem următoarele precizări:

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Un rezervor subteran cu deșeuri petroliere arde în Ploiești. Noi detalii despre incendiu

Ploieștenii au primit vineri dimineață un mesaj RO-Alert în...

De ce nu e apă la Vărbilău și Bătrâni. Explicația Hidro Prahova

După ce mai mulți primari au acuzat faptul că...

Noi detalii și imagini de la incendiul din Ploiești. A fost emis RO Alert [FOTO-VIDEO]

Pompierii intervin, în această dimineață, pentru stingerea unui incendiu...
- Publicitate -

Informații utile

Ce acte sunt necesare pentru cumpărarea unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi Electrica în Prahova în perioada 13-17 mai. Lista localităților afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -