- Publicitate -

Alexandra Țolu, fostă elevă a Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești: “Eram un copil timid. Nici alor mei nu le-am povestit lucrurile astea”

Alexandra Țolu are 23 de ani și este fostă elevă a Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești. Alexandra este absolventă a cursurile de master în „Design și Vizualizare” la Birmingham City University și în prezent s-a stabilit în UK. Aceasta se alătura campaniei pentru educație “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”.

Din anii de școală, Alexandra își amintește că și-ar fi dorit ca profesorii să aibă mai mult interes față de începuturile clasei a 5-a, atunci când, acesteia i-a fost foarte dificil să se integreze în colectiv. În cadrul articolului găsiți filmulețul cu toată pățania.

“Bună. Sunt Alexandra, am aproape 24 de ani și am terminat liceul în 2017 la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești. Nu pot spune că-mi aduc aminte foarte multe lucruri negative din timpul liceului sau gimnaziului pentru că am o vagă impresie că al meu creieraș a cam blocat amintirile neplăcute.

Citește și: Actorul Marius Manole, despre abuzurile din copilărie: “Aveam parte și de bătaie uneori, la școală, de la colegii mai mari”

Eu în clasa a 5-a am început cu stângul fiindcă inițial intrasem în Colegiul Național “A. I. Cuza” Ploiești, la clasă de engleză, iar după două luni m-am transferat la liceul de arte.

Sper să nu îmi aduc aminte prost, dar mie mi-a fost arătată școala când era goală. Nu mi-am văzut colegii, nu am întâlnit profesorii. Nu prea aveam habar, mai ales că era foarte complicat – erau două corpuri. Unul era pentru școală-școală, unul era pentru specialități, era și muzica. Foarte frumos, oricum.

«A rămas amintirea asta cu mine mulți ani. Încă o am.»

Ce a fost puțin cam neplăcut a fost faptul că… cred că în prima zi am fost introdusă unei grupe, pentru că noi eram împărțiți în grupe. Și într-o grupă erau vreo 10 copii. A fost ok.

Am fost întâmpinată cu brațele deschise, dar după aceea am fost nevoită să îmi cunosc ceilalți colegi. Și atunci nu mai era nici diriginta cu mine, nici părinții, nu mai era nimeni. A trebuit să dau nas în nas cu toți la prima oră. A fost o oră de tehnologie.

Citește și: Corina Popa, mesaj încurajator pentru tineri: “Nu lăsați pe nimeni să cultive între voi indivia sau să vă facă să vă simțiți inferiori” – VIDEO

Doamna nu și-a dat seama că sunt nouă – nu și-a dat seama mult timp că sunt nouă. Nu a realizat că sunt elev nou, dar ce mi-ar fi plăcut să se întâmple ar fi fost să îmi fi cunoscut colegii în aceeași zi. Pentru că, în clasa a 5-a, ești mic și prostuț și te iau emoțiile. Și, cumva, am simțit că am început cu stângul.

Cam asta a fost. Asta am avut de spus. Probabil dacă exista pe atunci campania asta cu “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”… nu știu dacă aș fi spus. Eram un copil extraordinar de timid. Cred că nici alor mei nu le-am povestit lucrurile astea. Dar acum, că există, vă încurajez să vorbiți, să vă spuneți neplăcerile pentru că unii profesori nu se pot numi profesori. Dacă nu vă duceți la școală de drag, nu garantez că e ok.”, a povestit Alexandra Țolu.

Alexandra Țolu, despre anii de școală:

Campania continuă până pe 30 iunie 2022. Dacă ești elev sau profesor și ești din Prahova, completează chestionarul din link-ul de mai jos:

Link: https://generatialuijohn.ro/campanie-educatie-2022

Parteneri: CJE Prahova, Federația Națională a Părinților – Edupart Prahova, Asociația “Un strop de fericire”, Asociația “Simbio Prahova” și Radio Prahova. #generatialuijohn #spunepebune

O campanie marca Generația lui John, susținută de Observatorul Prahovean.

Citește și: Gelu Hanganu, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din Prahova: “Păcatul nostru este că noi nu discutăm cu elevii, ci cu proiecția lor în viitor”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ploieșteanca Ana Antonia Tudose, studentă la Conservatorul Regal din Bruxelles: “Muzica clasică e felul în care ne vorbește Dumnezeu”

Ana Antonia Tudose s-a născut în Ploiești și este îndrăgostită de pian. În anul 2020 a absolvit, ca șefă de promoție, Colegiul de Artă...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Pericol pe șoselele din Prahova. Șoferi beți, depistați la volan

Polițiștii au depistat pe șoselele din Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulți conducători auto în stare de ebrietate. Conducătorii auto au...

Trafic aglomerat pe DN1 Ploiești – Brașov. Coloane de mașini la Comarnic, Sinaia și Bușteni

Traficul rutier s-a aglomerat, duminică, pe mai multe tronsoane din DN1, atât pe sensul spre munte, cât și pe sensul spre Ploiești, pe raza...

Motivul pentru care mai mulți șoferi au rămas fără permis auto timp de 30 de zile la Ploiești

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acțiunile de control. Cinci șoferi au fost sancționați ...

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre creșterea salariului minim pe economie: „Se impune în contextul actual economic și social”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a recunoscut, într-un interviu la Digi 24, că se impune majorarea salariului minim „în contextul actual economic și social”. Primele...

Un șofer implicat într-un accident în Ploiești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan

Accidentul rutier, soldat cu pagube materiale, s-a produs pe strada Democrației din Ploiești. Conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier s-a ales cu dosar penal...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -