- Publicitate -

Adela Ancuța, artist la Teatrul Ancuța: “Vioara m-a învățat să am răbdare, să mă dedic unui proiect 1000% și să mă organizez ca om!”

Adela Ștefania Ancuța are 26 de ani și este un artist desăvârșit. Iubește muzica și teatrul. Este profesor de vioară, canto muzică-ușoară și pian la Teatrul Ancuța. S-a născut în Covasna și s-a stabilit cu familia în Ploiești. Familia ei este teatrul, Teatrul Ancuța.

La 3 ani, Adela prezenta o emisiune pentru copii, “Sacul cu Povești”, alături de tatăl ei, actorul Adrian Ancuța.

Adela, prezintă-te în câteva cuvinte.

„Bună, tuturor! Eu sunt Adela Ștefania Ancuța, am 26 de ani. Sunt violonistă și profesoară de vioară, canto muzică-ușoară și pian la Teatrul Ancuța, ProArt – Teatrul familiei tale! Afacerea este a familiei mele și din adolescență am început să lucrez alături de ei, construind acest frumos drum împreună.

Citește și: Ploieșteanca Aytana Anghel, elevă a C.N. Mihai Viteazul, bursieră la Oxford și director general al revistei Daily Dose of Millennial

Mă bucur că am putut crea acest concept de “Altfel de teatru” pentru copii și tineretul din Ploiești! Muzica este cea mai bună prietenă a mea și încă o descopăr cu fiecare zi. Astfel a luat naștere și ProArt Music Studio by Teatrul Ancuța, studio de înregistrări și producție muzicală. Acesta este dezvoltat de Teatrul Ancuța și construit cu ajutorul prietenilor noștri! Suntem la început și abia așteptăm să vedem unde ne va duce această călătorie!”

Cum ai descoperit pasiunea pentru muzică și ce reprezintă aceasta pentru tine?

„Cânt și dansez încă de mic copil. La 3 ani prezentam deja o emisiune pentru copii, “Sacul cu Povești”, alături de tatăl meu, actorul Adrian Ancuța, în Sfântul Gheorghe, Covasna. Este orașul meu natal și al surorii mele. Părinții mei au iubit arta dintotdeauna și a venit totul foarte natural.

Sunt fericită că fac parte din această lume interesantă, plină de adrenalină, noutăți și mult frumos! Cum am mai spus, muzica este, a fost și va fi prietena mea cea mai bună, alături de care îmi voi trăi viața așa cum îmi doresc!”

Care este povestea vioarei din viața ta?

„Încă din grădiniță îmi doream să cânt la pian. Așadar părinții mei m-au înscris la Liceul de Artă, unde profesoara care m-a testat, doamna Simon, m-a sfătuit să mă înscriu la vioară, datorită auzului fin, pe care l-a descoperit la mine.

Citește și: Amalia Băciuc, instructor de fitness: “La prima întâlnire bărbatul trebuie să achite nota. Așa e firesc” – VIDEO

Și, de acolo a început totul. În paralel am început ore particulare de pian, însă vioara a rămas dragostea mea! Vioara m-a învățat să am răbdare, sa mă dedic unui proiect 1000% și să mă organizez ca om!”

Povestește despre 3 cele mai importante proiecte din viața ta.

„Pentru mine, toate proiectele din care fac parte sunt importante, dar am unele extrem de dragi și evident, sunt legate de muzică. Primul meu concert a fost alături de Orchestra Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești, avându-l ca dirijor pe maestrul Ovidiu Bălan, în clasa a XI-a, unde am avut cele mai mari emoții din lume, dar și cele mai frumoase!

Al doilea proiect special a fost crearea propriei clase de mici artiști, în cadrul teatrului nostru, din dragostea pentru copii și muzică.

Se întâmpla acum aproape 4 ani, iar de atunci totul a început să se contureze atât de frumos încât cei mici au devenit parte din viața mea. Îi ador, pur și simplu!

Al treilea proiect este studioul de muzică, pe care, alături de familia mea și iubitul meu, am reușit să-l finalizăm, de curând. Vom începe proiecte super interesante, o provocare pe toate planurile și suntem curioși și entuziasmați în același timp, de traiectoria pe care o vom avea în condițiile socio-economice actuale.”

Cum ți-ai “petrecut” vremea de pandemie? Vorbește despre sacrificiile din ultimii 2 ani din punct de vedere profesional.

Au fost doi ani grei în care am încercat să nu mă opresc și să nu mă las copleșită de gânduri negative! Această perioadă ne-a învățat multe, pe toate planurile și am continuat să fiu alături de copii, online, dar și fizic, respectând normele impuse.

Am valorificat acest timp în favoarea pasiunilor mele! Cel mai important lucru pentru mine a fost finalizarea studioului de înregistrări, în decembrie, 2021.

Dacă ai fi pusă să alegi între teatrul și muzică, ce ai alege? De ce?

„Muzica, pentru că am crescut cu ea și mă caracterizează ca om și ca artist. Dar am un mare avantaj, pentru că business-ul pe care îl conduc alături de părinții și sora mea, îmbină și teatrul și muzica, fără perspectiva renunțării la una dintre ele.”

Alături de echipa din care faci parte, ce proiecte ai pregătit în următoarea perioadă pentru cei mici?

„Următorul proiect muzical pe care urmează să îl realizăm în cadrul studioului, alături de cei mici, va fi cu ocazia Mărțișorului și a venirii primăverii! În cadrul teatrului, urmează și alte proiecte artistice, dedicate copiilor, cum ar fi Clubul Elfilor Creatori, susținut de sora mea, artist scenograf și ilustrator – The Elf Way Illustration.

Avem în pregătire spectacole muzicale și festivaluri de muzică, desfășurate live, sperăm. Vom anunța totul la momentul potrivit! Abia așteptăm să ne reîntâlnim cu publicul drag nouă: copiii.”

Ce nu ai reușit să realizezi până în prezent?

„Încerc să nu privesc lucrurile din perspectiva aceasta. “Totul se întâmplă când trebuie sa se intample”( Cehov) și de multe ori, viața te surprinde. Trebuie să fii pregătit pentru orice!”

Dacă ai putea să te întâlnești cu tine la începuturi, ce sfaturi ți-ai oferi?

„Să nu mai am încredere în tot ceea ce spun și promit oamenii! Sunt o fire optimistă și privesc întotdeauna latura pozitivă a vieții și așa vreau să rămân!”

Cui îi mulțumești pentru cine ești astăzi? Detaliază.

„Lui Dumnezeu, in primul rand. Fără El nu putem realiza absolut nimic, familiei mele geniale, iubitului meu și nu în ultimul rând, profesorilor mei îndrumători pe care am avut privilegiu să-i întâlnesc. Pentru mine, este cel mai important domnul profesor Alecu Leșeanu.

Citește și: X-treme Brothers, trei titani ai Clubului de Fitness Titan Academy din Ploiești, patru de DA la show-ul „Românii au talent” (FOTO)

Dumnezeu să-l odihnească! Domnia sa mi-a conturat cariera, mi-a arătat cea mai bună practică pedagogică și mi-a împărtășit toate secretele, descoperite de dânsul, cu privire la instrumentul numit vioară! Tot ce-am învățat de la dânsul vreau să transmit și eu elevilor mei!”

La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

„Părinți, îndreptați-vă atenția spre artă și muzică. Susțineti copiii să se dezvolte cognitiv și social cu ajutorul artei pentru că cea mai buna “investiție” sunt ei. Ei sunt viitorul nostru! Mulțumesc pentru oportunitatea acestui interviu.”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Mihai Tonsciuc, ploieștean și consilier local: “Iulian Dumitrescu este vinovat pentru că nu avem apă caldă în Ploiești”

Mihai Tonsciuc, consilier local și ploieștean, a acceptat invitația de vorbi deschis despre ceea ce se întâmplă în Ploiești cu apa caldă. În cadrul...

Elisabeta Milea, profesoara care îi aduce pe elevi aproape de muzică: “Ansamblul vocal-instrumental Celesta s-a născut în cadrul orei de religie”

Elisabeta Milea este profesor de religie la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” din Câmpina. În 2018 a fondat grupul vocal-instrumental Celesta, grup care bucură sufletele...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Cum justifică Poliția Română achiziția de BMW-uri. O achiziție suspectată a fi fost în procedură cu dedicație

Nimeni nu contestă necesitatea de a dota poliția cu autovehicule care să facă față realităților, mai ales în cazul Poliției Rutiere. Este unanim recunoscut...

Incendiu într-un apartament de pe strada Mihai Bravu din Ploiești

Cu puțin timp în urmă a izbucnit un incendiu în Ploiești, pe strada Mihai Bravu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-a deplasat la locul respectiv...

Șoferi beți și drogați, prinși de poliție pe șoselele din Prahova

Doi șoferi s-au ales cu dosare penale pentru consum de alcool sau substanțe interzise și un al treilea cu dosar pentru conducere fără permis...

Scrisoarea unei ploieștence, la aproape două luni fără apă caldă: „Am simțit din nou amărăciunea sentimentul de neputință și m-am întrebat dacă nu cumva...

Scrisoarea emoționantă a unei mămici din Ploiești în ziua a 57-a fără apă caldă. „Deși îmi scriseseră în privat zeci de persoane că vor...

Salariile aleșilor locali vor fi majorate. Deputații au votat pentru renunțarea la majorarea salariilor demnitarilor

Deputații au aprobat, marți, majorarea indemnizațiilor pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene. În favoare au votat 168 deputați. Împotrivă au votat 79...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -