- Publicitate -

Povestea proiectului “This year you are Santa”, inițiativa unor tineri din Urlați: “Vrem să le oferim oamenilor nevoiași speranța unei vieți mai bune și un zâmbet pe chip”

Ajutoarele lui Moș Crăciun vin din Urlați și fac fapte bune pentru oamenii nevoiași. Tinerii au vârste cuprinse între 16 și 23 de ani și te provoacă să fii parte din povestea “This year you are Santa”. Anul trecut, în doar 5 zile, au reușit să aducă fericirea pe chipul a 14 copii și o bunicuță.

Echipa din Urlați e una specială, dedicată și mereu plină de energie, mai ales în luna decembrie. A venit momentul să vă prezentăm echipa, echipă care pune la punct cele mai importante cazuri, povești care au nevoie de sprijinul nostru, al oamenilor care doresc să facem o faptă bună.

Despre gașca de prieteni de la Urlați care face fapte bune

“Suntem o gaṣcă de prieteni din oraṣul Urlați, o gaṣcă faină, plină de idei ṣi de multă energie. Fiecare dintre noi are ceva special ṣi ȋmpreună reuṣim să dezbatem cele mai interesante subiecte.

Anul trecut echipa a fost formată din 4 membrii: Andreea Ungureanu, Alexandra Badea, Ovidiu Bădoiu ṣi Dan Junior.

Citește și: Interviu cu Mihaela Brîndușa, profesor Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiești: “Este nevoie de mentalitate deschisă şi de transparență”

Anul acesta ȋnsă, echipa s-a schimbat puțin, Moṣ Crăciun fiind reprezentat de cele 4 fete: Alexandra Badea (21 ani), Andreea Ungureanu (20 ani), Alexandra Sonu (19 ani), Elena Badea (16 ani) și spiriduṣii Chercheață Valentin (22 ani), Eduard Constantinescu (22 ani), Alexandru Constantin (23 ani) ṣi Ovidiu Bădoiu (21 ani).”

Nu au nevoie de un lider, ci fiecare vine cu idei și păreri, iar împreună reușesc să ajungă la un numitor comun. Obiectivul acestora este să ajute copiii aflați în dificultate si care au nevoie cu adevărat de ajutor.

Ideea proiectului le-a venit anul trecut, ȋn urma unei seri de jocuri cu gaṣca

“ În timp ce povesteam ṣi dezbăteam idei, la un moment dat ne-am gândit la copiii care nu reuṣesc să simtă cu adevărat bucuria sărbătorilor de iarnă ṣi la cât de frumos ar fi să-i putem ajuta. Astfel, s-a născut această frumoasă idee.

Doar cu ajutorul unui plan bine pus la punct, a prietenilor, familiei ṣi oamenilor care ne-au ajutat cu donațiile ṣi cu transmiterea mesajului cât mai departe am reușit tot ceea ce ne-am propus”

Au ȋnceput cu realizarea unui videoclip prin care au transmis un mesaj puternic către comunitate, iar apoi s-au ocupat de strângerea donațiilor

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Moș Crăciun a ajuns la 14 copii și la bunicuța Mica

“Anul trecut am avut o perioadă mult mai scurtă de timp ȋn care am reuṣit să ajungem de la idee la realizare. Prezentarea ideii noastre, strângerea donațiilor, cumpărăturile, ȋmpachetarea ṣi dăruirea tuturor lucrurilor pe care am reuṣit să le strângem au durat doar 5 zile.

Anul trecut am reuṣit să ajutăm 14 copilaṣi ṣi o bunicuță, bunicuța Mica. Rezultatul s-a văzut pe fețele lor. Momente foarte emoționante. Am realizat cu toții cât de simplu este să faci un bine ṣi că acesta ar trebui făcut mult mai des de fiecare dintre noi.”

I-am întrebat de ce își doresc să ajute și care e părerea loc despre cazurile pe care le-au descoperit

Au povestit despre sărăcia lucie în care trăiesc unele familii și despre cât de simplu ar fi dacă am reuși să le oferim acestor oameni o urmă de speranță. Echipa “This year you are Santa” consideră că fără speranță, oamenii își direcția și scopul în viață.

“Ne-am pus ȋn locul acestor oameni. Ne-am dat seama că nu am putea trăi nici măcar o zi ȋn condițiile ȋn care aceṣtia trăiesc. Aceṣti oameni trebuie să simtă că există cineva care este de partea lor, că nu sunt singuri ṣi că viața lor nu se va opri la aceste condiții.

Citește și: Interviu cu Denisa Moise, mămică și vloggeriță: “Nu avem nevoie de jocuri și jucării scumpe, ci de imaginație și implicare”

Aceṣti oameni au nevoie de speranță, speranța că vor avea un viitor mai bun. Că pot avea realizări considerabile ṣi că pot ajunge aṣa cum ṣi-ar dori. Dacă aceṣtia ṣi-ar pierde speranța, s-ar opri din visat. Când te opreṣti din visat este foarte probabil să simți că drumul tău nu mai are nicio direcție.

În aceṣti ani ne-am axat pe copilaṣii nevoiaṣi, deoarece atunci când sărăcia intervine ȋn viața unui copil, acest lucru poate avea efecte negative ṣi ȋn viața sa de adult. Sărăcia creează anxietate, temeri și poate afecta viața socială a unui copil, dezvoltarea și sănătatea acestuia.”

Gașca din Urlați povestește despre faptul că oamenii sunt deschiși la ideea de a ajuta

Asta le dă curaj să meargă mai departe. Majoritatea donatorilor sunt emoționați și se gândesc cu tristețe la cât de greu le este familiilor să trăiască cu foarte puține resurse.

“Oamenii cu care am interacționat până acum au fost foarte deschiṣi ṣi au ȋncercat să facă tot posibilul să ajute cât mai mult. Am rămas foarte suprinṣi de numărul de persoane care au dorit să ajute până acum, majoritatea sunt emoționați ṣi se gândesc cu tristețe la cât de greu le este acestor familii să trăiască ȋn aceste condiții.”

Anul viitor “This year you are Santa” va deveni un ong în toată regula. Gașca își dorește ca astfel să atragă tot mai mulți oameni de bine în proiectul umanitar.

“Da, ne-am gândit la acest lucru, deoarece prin ȋnființarea unui ong cu siguranță vom ajunge la un număr mult mai mare de persoane care ar putea să ajute ṣi la mai multe cazuri cu familii care au cu adevărat nevoie de ajutor.

Momentan, ȋnfințarea unui ong am decis să o lăsăm pentru anul viitor, pentru a ne putea informa mai ȋn detaliu ṣi pentru a vedea care sunt paṣii pe care trebuie să-i urmăm. “

Cititorii pot descoperi în următoarele rânduri care sunt 3 cele mai importante cazuri umanitare pe care tinerii din Urlați le promovează în această perioadă:

Cel mai important caz este cel al familiei Ciurel, din localitatea Ceptura, jud. Prahova

O poveste foarte tristă în care mămica Viorica încearcă să aibă grijă de cele 3 fetițe ale sale, în timp ce aceasta suferă de o boală cumplită, cancer de col uterin. Aceasta are 3 fetițe, Ştefania (12 ani), Alexandra (14 ani) ṣi Bianca (19 ani). Cele 3 fete sunt minunate ṣi ȋṣi doresc să meargă ȋn continuare la ṣcoală, dar din păcate le este foarte greu ȋn aceste condiții, deoarece trebuie să aibă grijă ṣi de mama lor.

Mama Viorica necesită îngrijiri speciale, nu reușește să se deplaseze foarte bine și nu poate depune efort fizic. Singurele persoane care au grijă de aceasta sunt fiicele sale, cât și mama sa cu care locuiește în aceeași casă.

Casa lor este formată doar din 2 camere. Familia trăieṣte doar din pensia mamei de 500 de lei ṣi din alocațiile fetelor. Bunica acestora nu are pensie, dar muncește cu ziua în alte gospodării.

Următorul caz este cel al unei familii aflate ȋn localitatea Valea Cucului, jud. Prahova, care are ȋn centrul atenției 5 copilași:

Ioana, Maria, Nicoleta, Ștefan și verișoara Marina. Aceștia au niște părinți gospodari care încearcă din răsputeri să le ofere o masă caldă în fiecare zi, doar că le este foarte greu din cauza condițiilor financiare. Venitul familiei este reprezentat doar de alocațiile copiilor ṣi de munca cu animalele, mult prea puțin pentru a le satisface nevoile copiilor.

Copiii sunt niṣte suflete extraordinare care au rezultate bune la ṣcoală. Ioana, o fetiță de doar 10 ani, ne-a povestit cât de greu le-a fost ȋn perioada ȋn care ṣcoala a fost online, deoarece nu au avut acasă un telefon sau o tabletă pentru a intra la cursuri.

Al 3-lea caz important este familia Drăghici din com. Tătaru, sat Tătaru

5 copilași trăiesc din alocație, tatăl neavând loc de muncă, dar muncind cu ziua și având câteva animale. Din păcate, mama acestora nu locuiește cu ei. Îi vizitează doar la o perioadă de timp. Cea care avea grijă de aceștia era bunica lor, dar acum este bolnavă și nu se mai poate ocupa de ei.

În momentul de față, băieții mai mari, Vasile și Ion, au grijă de frații lor mai mici. Aceștia nu reușesc să vină tot timpul la școală, deoarece merg și ei să lucreze cu ziua. Merg cu căruța, se ocupă de tăiatul lemnelor, de animale etc. Pe cei mici nu are cine să-i pregătească pentru școală dacă cei mari nu pot să vină.

Și totuși, de unde vine toată această motivație pentru echipa din Urlați pentru a face fapte bune?

Povestea lor este despre colaborare, creativitate și multă, energie pozitivă.

„Motivarea noastră sunt aceṣti copilaṣi, ȋn fiecare zi ne gândim la ei ṣi ȋncercăm să găsim cât mai multe soluții la care să apelăm pentru a-i ajuta.

Ne motivează felul ȋn care reuṣim să colaborăm ȋmpreună, energia noastră ca grup fiind una foarte pozitivă, energie care ne ajută să fim cât se poate de creativi.”

Moș Crăciun poate fi oricine. Poți fi chiar tu, cititorule! Iar dacă vrei să afli drumul către acești oameni faini și să sprijini poveștile mai sus prezentate, poți face asta cu drag.

“Noi ne aflăm ȋn localitatea Urlați. În cazul în care Moș Crăciun doreṣte să ne contacteze, o poate face accesând paginile noastre de Instagram ṣi Facebook: This year you are Santa. Răspunde la numărul de telefon: 0738.822.122”

La finalul interviului, echipa “This year you are Santa” a dorit să lase un mesaj pentru toți cititorii ziarului Observatorul Prahovean:

Ne dorim ca fiecare cititor al acestui ziar să se oprească pentru un moment din a se mai gândi la propria persoană ṣi să ȋṣi dea seama cât de mulți oameni fără ajutor există ȋn jurul fiecăruia dintre noi.

O faptă bună se poate face foarte simplu, fără să necesite niṣte resurse foarte mari. Chiar și o vorbă bună adresată unui om neajutorat, poate aduce o schimbare ȋn viața acestuia. Dar din dar se face rai! Gaṣca noastră vă transmite doar gânduri bune ṣi multă speranță!

Citește și: Interviu cu Denis Dochioiu, master trainer yoga: “O minte antrenată va alege să răspundă, nu să reacționeze”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Podcast cu Andreea Gogoașă, mămică și voluntară: “Femeile trebuie să fie puternice și să nu renunțe la copiilor lor”

Andreea Gogoașă are 24 de ani, este mamă a două fetițe și membră în cadrul Asociației “Povești cu Zâne și cu Zmei”. Prezentă în...

Din nou, în slujba binelui. O ploieșteancă deschide la Breaza primul magazin social pentru comunitățile defavorizate

#DorDeBINE. Este numele campaniei de solidaritate socială, derulată la Breaza, inițiativa aparținându-i ploieștencei Loredana Chelba. Ideea inedită a unui magazin social, care să funcționeze...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Două mașini implicate într-un accident la Râfov. Două persoane sunt rănite

Două persoane au fost rănite într-un accident rutier care s-a produs luni dimineață, în jurul orei 10.45, la Râfov. UPDATE: Accidentul s-a produs pe DJ...

Consiliul Județean Prahova, fonduri pentru investiții în trei localități – PROIECT

Ședința Consiliului Județean Prahova, programată pe 29 septembrie, vine cu o veste bună pentru trei localități din județ. Localitățile Râfov, Cerașu și Plopu primesc...

Accident cu patru victime azi noapte pe DN 1, la Bușteni

Un accident rutier în care au fost implicate două mașini și în urma căruia patru persoane au ajuns la spital s-a produs duminică seara,...

Adolescenta de 15 ani din Ariceștii Rahtivani, căutată de Poliție, a fost găsită în județul Olt, la iubitul pe care l-a cunoscut pe Facebook

Minora în vârstă de 15 ani a cărei dispariție a fost reclamată joi, pe 22 septembrie, a fost găsită în județul Olt. Anunțul a...

Tânărul de 19 ani, fără permis de conducere, care a produs un accident rutier grav în Urlați a fost reținut

Un accident rutier grav s-a produs duminică dimineață în Urlați în urma căruia atât șoferul cât și o adolescentă de 14 ani au ajuns...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -