Vor putea da examen pentru permisul de conducere doar cei care au cel puțin 10 clase? O știre ”serioasă” este falsă

0

Mai multe publicații serioase din presa centrală, inclusiv site-ul unei televiziuni de știri, au postat în ultimele zile informația potrivit căreia, de la 1 ianuarie 2022, se vor cere cel puțin 10 clase pentru înscrierea la școala de șoferi.

”Prin această nouă regulă impusă prin Codul Rutier se dorește evitarea analfabeților” se arată în știrea preluată de numeroase publicații online.

Potrivit reprezentanților Direcției Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor această informație este o ”ciorbă reîncălzită” aproape anual a unui fake-news din 2019.

De altfel, pe site-ul instituției regăsim și următorul mesaj de informare care a rămas valabil:

”Urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învățământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obținerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul D.R.P.C.I.V. nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislației în vigoare”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău