Cum va fi recuperată ziua de luni, 29 noiembrie, dacă va fi declarată liberă – Document

0

Guvernul interimar Cîțu va avea pe ordinea de zi la următoarea ședință un proiect al Ministerului Muncii privind declararea zilei de luni, 29 noiembrie, nelucrătoare. Dacă va fi adoptat, angajații de la stat și privat, mai puțin cei din domenii esențiale, dar și elevii și studenții, vor avea o mini-vacanță de cinci zile.

Potrivit documentului, care poate fi descărcat de aici proiect-29-noiembrie-zi-libera, ziua de 29 noiembrie se stabilește ca zi liberă pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă.

Prevederile nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Este vorba de domenii esențiale precum sănătate sau activități economice precum comerț de alimente, farmacii, etc.

De asemenea, ziua de luni, 29 noiembrie, nu va fi liberă pentru magistraţii şi celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.

Cum va fi recuperată ziua liberă

Proiectul prevede ca pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă, instituţiile şi autorităţile publice să își prelungească timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.

Dacă luni, 29 ianuarie va fi declarată zi liberă nelucrătoare, angajații și elevii vor avea o mini-vacanță, care include și weekend-ul, de cinci zile. Mai precis, de sâmbătă, 27 noiembrie, până miercuri, 1 decembrie inclusiv.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău