Mugurel Drăgănescu, președinte executiv AGVPS: „Singura soluție pentru a scăpa de atacurile furibunde ale urșilor este vânătoarea.”

1

Mugurel Drăgănescu, președinte executiv AGVPS și Bogdan Novac, primarul orașului Breaza au fost invitații emisiunii „Acasă, în Prahova”. Oameni care au ajuns să fie desfigurați de urși în propriile gospodării, oameni care și-au pierdut viața în urma atacurilor și oameni cărora le este frică să mai iasă din case. Care sunt soluțiile pentru a stopa astfel de situații tragice? Prevenția și vânătoarea controlată. Modificarea legislației în vigoare cu privire la metodele de intervenție este iarăși o solicitare pe care 13 primari au înaintat-o, printr-un document comun, Parlamentului României și Ministerului Mediului. Încă se așteaptă un răspuns.

Mugurel Drăgănescu a explicat faptul că populația de urși aproape s-a triplat, aceasta fiind cauza pentru care exemplarele au ajuns să fie văzute chiar și în mijlocul orașelor ori comunelor. În căutare de hrană, urșii nu mai simt teamă față de om și nici față de semnalele de avertisment. Panica localnicilor din numeroase localități ale Prahovei este uriașă, singura soluție viabilă pe care președintele AGVPS o vede acum fiind managementul de vânătoare.

„Cum alte țări civilizate pot și la noi nu se poate? Ce e mai important? Viața omului sau a ursului? Nu suntem barbari, nu vânăm de plăcere sau la întâmplare, dar, clar, aceasta este singura variantă pentru a reduce populația de urși. Relocarea iese din discuție. Unde să îi ducem? În țară nu avem unde. Doar în alte state UE.”

Înregistrarea emisiunii „Acasă, în Prahova„, LIVE poate fi urmărită aici:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Cel mai simplu lucru.sa omori sau sa vinzi.domnilor despre hrana pentru animale ați vorbit?
    Asta e una din cauzele ptr care ursii coboară în sate și orașe după mâncare.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău