Așa arată o farmacie din Prahova în plină pandemie. „Găsim vată, spirt și-un paracetamol. Nu e posibil așa ceva.”

1

 Rafturi aproape goale și oameni revoltați din cauza faptului că trebuie să facă naveta în oraș să își procure medicamentele. Se întâmplă în satul Urleta, farmacia în cauza fiind singura care funcționează într-o localitate cu peste 1000 de suflete.

Oamenii se plâng și spun că situația este așa de luni de zile. Sunt persoane cu boli cronice, sunt bătrâni care nu au posibilitatea de a ajunge la Câmpina pentru a-și cumpăra tratamentul de care au atâta nevoie și de care, poate, depinde viața lor.

„Lucruri normale într-o societate normală. De ce să fim cu toții în 2021, când putem rămâne în bezna veacului trecut… Suntem sute de oameni în acest sat. Cu probleme de sănătate, unii grave. Se moare pe capete acum din cauza pandemiei, iar noi, la singura farmacie din sat găsim vată, spirt, un paracetamol sau o aspirină. În rest, rafturile sunt aproape goale. Facem naveta la oraș să ne luăm ce ne trebuie, dar nu toți avem mașini la poartă. Mergem cu microbuzele în Câmpina. acum, în situația asta gravă în care ar trebui să stăm cât mai izolați. E strigător la cer.” reclamă localnicii.

Nevoile medicale ale sătenilor sunt multe și rămâne întrebarea de ce o astfel de farmacie, un SRL, cu sediul în Bănești, stă deschisă atâta timp cât, evident, merge în pierdere. Pe lângă Urleta, farmacia mai deservește și alte sate din Prahova. Teoretic!

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. În comuna Banesti, la o distanta de aproximativ 1 km de această farmacie, mai exista o farmacie bine aprovizionata si dotata. Are program normal zilnic ( luni- vineri ) pana la ora 16.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău