Strigăt de ajutor. Sofia Maria, fetița de doar 9 luni, din Breaza, are nevoie de trei operații pentru a trăi. Medicii turci îi dau șansa la viață

0

Micuța Sofia Maria, din Breaza, a împlinit, pe 15 septembrie, nouă luni de viață. Povestea ei cutremurătoare am prezentat-o în urmă cu puțin timp, iar oameni cu suflet au sărit în ajutorul fetiței care luptă pentru propria viață. Copila a ajuns la Istanbul, iar medicii turci i-au făcut deja schema de tratament și au programat intervențiile chirurgicale la care trebuie să fie supusă pentru…A TRĂI!

Familia greu încercată are nevoie în continuare, însă, de ajutorul oamenilor de bine. Prima operație, cea de reconstrucție a anusului și procedura de colostomie, costă nu mai puțin de 18.000 de euro.

Boli mult prea multe și mult prea grave pentru o mână de om

Diagnosticele multiple puse de medici, încă de la naștere, sunt cutremurătoare. Fetița suferă de imperforație anală cu fistulă vaginală, are uter didelf și dublu vagin, s-a născut fără colecist, cu grave probleme la rinichi și malformații la inimă și plămâni.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, în urma testelor genetice, micuța Sofia se luptă și cu două sindroame cumplite. Unul dintre ele, Phelan Mcdermind, este o afecțiune extrem de rară de care suferă doar 2000 de persoane la nivel de mapamond. Celălalt sindrom, trisomie parțială cu cromozomul 16, a fost depistat tot ulterior venirii pe lume a copilului.

Iar lucrurile nu se  opresc aici. Bebelușul suferă și de hipotonie musculară extrem de severă, la nouă luni de viață ea neputând sta în poziția șezut și fiind în incapacitatea de a-și ține căpșorul. Are o greutate de doar 4,960 kg, medicii turci susținând că nu pot face intervenția chirurgicală până când copila nu va ajunge la greutatea de 7 kilograme.

Intervenții chirurgicale esențiale pentru a-i salva viața

Alte două operații sunt vitale pentru ca Sofia Maria să se poată bucura de copilărie. Una este intervenția chirurgicală la nivelul cordului, iar o alta la limbă, fetița suferind de fren lingual (o anomalie genetică, ce o împiedică să se hrănească). Deopotrivă, bebelușul, din cauza problemelor de auz, va avea nevoie de proteze auditive pentru tot restul vieții.

Părinții Sofiei Maria au cheltuit deja 10.000 de euro pentru toate investigațiile și spitalizarea la clinica din Istanbul. Sunt bucuroși că medicii turci îi dau șanse la viață copilei, însă, se află în imposibilitatea financiară de a suporta toate cheltuielile pentru a-și vedea fetița veselă și sănătoasă.

Cine dorește să fie om bun pentru micuța de nouă luni, poate ajuta familia greu încercată în conturile deschise pe numele părinților:

Cont IBAN:RO90RZBR0000060022891064 LEI  sau RO95RZBR0000060022891071 EURO

Titular cont: Gurgu Andreea

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău