UPDATE În Prahova începe raționalizarea consumului de apă din cauza caniculei. La Păulești, clienții care udă grădinile sau spală mașinile sunt amenințați cu debranșarea

4
fara-apa-938x535_96346.jpg

Prahova se află sub cod galben de caniculă până la 1 august, temperaturile maxime prognozate situându-se între 36 și 39 de grade la umbră. Din acest motiv, operatorii de apă din mai multe zone din Prahova și-au informat consumatorii că e posibil ca presiunea apei să scadă la orele de vârf și chiar impunerea unui program de furnizare a serviciului.

Hidro Prahova impune program de furnizare a apei în mai multe comune

Astfel, societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunțat că până pe 31 iulie 2021 este obligată să aplice restricții în programul de furnizare a apei potabile pentru abonații din comunele Fântânele și Vadu Săpat, în scopul refacerii rezervelor din sistemul de distribuție care alimentează cele două localități, pe fondul unui consum foarte mare înregistrat în ultimele zile.

”Pentru consumatorii din cele două comune, apa va fi furnizată numai între orele 6.00 – 8.00 și 18.00 – 22.00” este mesajul Hidro Prahova.

UPDATE La Urlați apa va fi oprită pe timpul nopții

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă că este obligată să aplice restricții în programul de furnizare a apei potabile pentru abonații din orașul Urlați, în intervalul 28-30 iulie 2021, în condițiile unui consum deosebit de mare înregistrat în această perioadă.

Ca urmare, apa va fi oprită numai pe timpul nopții, până în jurul orei 6.00 dimineața, în scopul refacerii rezervelor din sistemul de distribuție care alimentează orașul, astfel încât furnizarea apei să poată fi asigurată în regim normal pe timpul zilei.Apă cu program la Gura Vadului și Călugăreni
Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă că este obligată să aplice restricții în programul de furnizare a apei potabile pentru abonații din comuna Gura Vadului, în perioada 29-30 iulie 2021, în scopul refacerii rezervelor din sistemul de distribuție care alimentează localitatea, pe fondul unui consum foarte mare înregistrat în ultimele zile.Astfel, în intervalul precizat, pentru abonații HIDRO PRAHOVA din comuna Gura Vadului (satele Gura Vadului, Tohani și Perșunari) furnizarea apei va fi oprită între orele 08.00 – 16.00.Societatea HIDRO PRAHOVA SA a informat în scris Primăria comunei Gura Vadului în legătură cu aplicarea acestui program și respectarea condițiilor sanitare care se impun, precum și cetățenii direct vizați, prin afișarea în locuri vizibile a anunțului privind programul de furnizare a apei potabile.

Hidro Prahova aplică restricții în programul de furnizare a apei potabile pentru abonații din comuna Călugăreni (satele Călugăreni și Valea Scheilor), în perioada 28-31 iulie 2021. Măsura se impune în scopul refacerii resurselor de apă din rezervorul care alimentează această localitate, în condițiile lipsei de precipitații și pe fondul unui consum foarte mare înregistrat în ultimele zile.

Astfel, în data de 28 iulie 2021, între orele 15.00 – 20.00, furnizarea apei va fi oprită în satele Călugăreni și Valea Scheilor.Între 28 iulie 2021, ora 20.00 și 29 iulie 2021, ora 20.00, apa va fi furnizată în regim normal în cele două sate.Între 29 iulie 2021, ora 20.00 și 31 iulie 2021, ora 8.00, furnizarea apei va fi oprită în satele Călugăreni și Valea Scheilor, pentru refacerea rezervelor de apă.

La Păulești se poate ajunge până la debranșarea celor care udă grădinile sau spală mașinile

Operatorul local de apă, Pama, din Păulești, a postat pe Facebook un mesaj prin care îi atenționează pe clienții comunei că pot fi debranșați dacă sunt prinși că folosesc apa în alte scopuri decât cel casnic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacțiile consumatorilor nu au întârziat să apară. Cei mai mulți consideră că amenințările operatorului de apă sunt deplasate și exagerate.

4 COMENTARII

    • Asta e una dintre cele mai mari tampenii pe care puteai sa le scoti din tastatura. Pana acum a plouat de am ajuns la inundatii, surpari de pamant, etc. Sa pui pe cineva sa aleaga intre 2 dezastre naturale – ba, inundatii nu vreti, canicula nu vreti, dar ce vreti frate? – trebuie sa fi putin limitat dpdv al dezvoltarii intelectuale.
      In alta ordine de idei – regenerabila si limitata? Buna asta :))

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău