Paul Oncescu, tatăl micuței Otilia, fetița de aproape patru ani, bolnavă de cancer: „ Mă înclin în fața voastră, ploieșteni!”

0

Recunosc, au fost momente când am crezut că solidaritatea, empatia și „bunul” din oameni au dispărut. Că am obosit să fim generoși și că în sufletele noastre nu mai există pasiunea de a crește tot ceea ce înseamnă gest frumos. M-am înșelat și tare bine se simte asta. Săptămâna trecută s-a încheiat cu încă o faptă bună pentru micuța Otilia Maria, fetița ce, pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului, împlinește 4 anișori. Fetița care, de câteva luni, duce o luptă cumplită pentru propria-i viață. Ea e pe un pat de spital, acolo, în Franța, dar știe și simte că Dumnezeu lucrează prin oameni și iubirea are forțe nebănuite și nelimitate.

Au demonstrat asta, la Ploiești, zecile de voluntari și artiști locali, dar și miile de oameni „de bine”, care, „din suflet cu dragoste de copii”, așa cum se numește și Asociația ce a contribuit la organizarea evenimentului, au făcut front comun, având un singur obiectiv: strângerea de fonduri pentru salvarea vieții Otiliei. Fetița care nu își dorește jucării, hăinuțe sau dulciuri. Ea vrea doar… să nu o mai doară, vrea să uite cum se simte suferința. Vrea să vină acasă, sănătoasă. Atât.

Paul, tatăl Otiliei, nu a avut cuvinte să mulțumească ploieștenilor 

Târg Caritabil pentru micuța Otilia. Un eveniment la care s-a muncit mult, un eveniment ce a reunit, sâmbătă și duminică, în parcul Toma Socolescu, mii de oameni dornici să o vadă sau să o revadă pe Otilia, sănătoasă, acasă, în România. Paul, tatăl micuței a fost și el prezent la eveniment, ochii lui transmițând fiecărui om în parte recunoștință și mulțumire pentru contribuția adusă la salvarea unicului său copil.

Citește și: Comunitatea ploieșteană, alături de fetița de doar trei ani și jumătate diagnosticată cu cancer. Și tu poți fi om-înger pentru micuța Otilia Maria!

Peste 35.000 de lei, bani strânși pentru Otilia

Sâmbătă, 10 iulie. A fost o explozie de culoare și voie bună.

„S-au strâns, în urma vânzării obiectelor pe care oamenii le-au donat, 23.467 lei. 11 corturi funcționale, sute, mii de obiecte (jucării, haine, încălțăminte, cărți, obiecte electrocasnice) au fost vândute în cadrul târgului, toți banii fiind direcționați către contul lui Paul Oncescu, tatăl Otiliei. Artiști locali au întreținut atmosfera pe tot parcursul zilei, având un singur mesaj pentru toți trecătorii: Micuța Otilia trebuie să se facă bine, iar pentru asta are nevoie de noi!”, ne-a spus Viviana Georgescu, unul dintre organizatori.

Duminică, 11 iulie. Din nou culoare, din nou bucuria că în fiecare om prezent, în fiecare obiect cumpărat, stă șansa fetiței de a se face bine și de a putea continua chinuitoarele ședințe de chimioterapie menite să vindece forma de cancer agresiv de care ea suferă. Voluntari, vizibil obosiți, nu după doar două zile petrecute la standuri, ci după mai bine de o lună de muncă grea pentru ca acest eveniment să fie ceea ce trebuie. Și a fost!

Vremea a fost nefavorabilă, vremurile și oamenii, însă, nu!

Nici furtuna care a distrus, la un moment dat, totul nu i-a destabilizat pe organizatori. Au luat din această experiență nefastă „partea plină a paharului”, înțelegând că  vremea le-a fost nefavorabilă, vremurile și oamenii, însă, nu!

Mobilizarea pentru a trece cu bine de efectele furtunii devastatoare, a fost una exemplară. Voluntari și trecători cu suflet mare,  care au încercat, nu neapărat să se protejeze pe ei, ci să salveze donațiile strânse pentru salvarea vieții Otiliei. Alți 11.713 lei au fost direcționați către contul tatălui micuței, omul care, azi, întrebat, mi-a spus atât: „nu știu cum să mulțumesc. Niciodată, încă de când am urcat, pe semnătură, cu Otilia, în avionul către Franța, nu aș fi crezut că, aici, în țară, avem o familie atât de mare și frumoasă. Oameni care, deși unii nici măcar nu o cunosc pe fata mea, vor să o vadă sănătoasă, la ea acasă. Vă mulțumesc, suflete extraordinare! Și vă promit că, într-o zi, acest „mulțumesc” îl voi spune din nou, însă, cu Otilia de mână”.

Otilia, în a doua lună de chimioterapie. Fetița este hrănită artificial

Micuța Otilia Maria se află, la momentul de față, în a doua lună a ședințelor de chimioterapie. Timp de șapte luni, spun medicii, ea va trebui să continue acest tratament agresiv. Nu poate fi hrănită decât pe cale artificială, iar organismul ei este, acum, slăbit din cauza acestui tratament. Suferă pentru că nu poate să meargă așa cum și-ar dori, să alerge și să se bucure… Dar noi știm cu toții că nu mai e mult până acolo. Și chiar dacă ar mai fi mult, sunt atâtea mâini invizibile întinse către ea.

Odată terminat acest tratament, pentru fetiță vor urma alți doi ani în care chimioterapia va fi făcută pe cale orală, iar starea ei va fi atent monitorizată de către medicii francezi. Ulterior, vreme de încă cinci ani, practic, când Otilia va avea în jur de 12 ani, se va putea spune că acest vis urât a luat sfârșit. Vor fi cei 5 ani în care tot medicii francezi se vor asigura, pe baza unor controale regulate, că boala nu mai există. Că totul a fost un coșmar.

Citește și: Otilia Maria, la doar trei ani și jumătate, luptă cu cea mai cumplită boală: cancerul! ”Tati, sper să vină și ziua în care o să le uiți pe cele de azi…” 

L-am întrebat pe Paul, tatăl Otiliei, cum este fetița la momentul la care noi vorbim. Mi-a spus atât:

Eu zic că bine, iar în decurs de minute, ore, starea ei se poate schimba. Nu există în nimic o certitudine. Medicii sunt echilibrați și nu dau foarte multe informații. Orice se poate întâmpla. Oricând. Este o formă de cancer extrem de agresivă, de aceea orice informație, orice afirmație trebuie foarte bine cumpănită. În prima lună de chimioterapie, a exista o perioadă de aplazie. Analizele se fac înaintea fiecărei ședințe. În funcție de rezultat, medicii decid dacă ședința de chimioterapie se face sau nu. Avem un drum lung în față, dar ne bucurăm și mulțumim tuturor oamenilor minunați care ne sunt alături pe acest drum atât de chinuitor. Ați arătat atât de multă omenie, încât nu pot decât să mă înclin în fața voastră, a tuturor!”

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău