Comunitatea ploieșteană, alături de fetița de doar trei ani și jumătate diagnosticată cu cancer. Și tu poți fi om-înger pentru micuța Otilia Maria!

0

Cazul Otiliei, fetița de doar trei și jumătate care luptă să trăiască, a atras mulți oameni cu suflet mare, gata să fie pentru ea „îngeri” a căror misiune este aceea de a face magia și incredibilul să se întâmple. Otilia nu știe, de acolo, de pe patul de spital din Franța, unde este internată și supusă chinuitoarelor ședințe de chimioterapie, câte suflete bune se mobilizează pentru a o ajuta. Și asta doar fiindcă o vor înapoi acasă. Veselă, sănătoasă și, poate, pe viitor, fără nicio amintire a bolii cumplite ce îi macină acum trupul fragil. Sunt sutele de oameni ce au răspuns la unison „DA”, în numele micuței, la întrebarea pe care Paul, tatăl Otiliei, o pune mereu și mereu, încă de când unicul său copil a început dureroasele cure de chimioterapie:  „Îmi vor lipsi cârlionții tăi, dar nu-i așa că o să îi ai din nou?”

Otilia Maria este minunea de doar 3 ani și jumătate, plină de viață, cu o copilărie fericită până acum nici două luni, când totul s-a spulberat. Micuța a început, din senin, să aibă probleme de respirație… Astm a fost diagnosticul inițial, după care a urmat lovitura cruntă pentru cei doi părinți, Paul și Mirela: formațiune tumorală care acoperă întreaga cutie toracică și care are o greutate de 2 kilograme. O tumoră extrem de agresivă întâlnită îndeosebi la persoane trecute de 60 de ani. O tumoră care, din cauza localizării, o împiedica pe fetiță  să tragă în piept, la propriu, aerul curat al copilăriei.

Părinții, disperați, au ajuns cu ea în Franța, la clinica Gustave Roussy. În țară li s-a spus că trebuie să aștepte zile bune pentru a primi rezultatul la biopsie, urmat de tratament.

„Nu puteam să risc să îmi moară copilul  în brațe. Am luat-o pe semnătură și am plecat cu ea spre Paris”, ne povestea, cu lacrimi în ochi, tatăl Otiliei Maria. Se întâmpla chiar în Săptămâna Mare…

De atunci, pentru micuța de doar trei ani și jumătate, fiecare zi este o luptă cronometru. Chiar dacă s-a simțit rău după primele ședințe de chimioterapie, ea luptă și se agață, alături de părinții săi, cu toată forța mâinilor ei micuțe de ceea ce înseamnă viață și dorința de a trăi. 44 de cure de chimioterapie, derulate pe o perioadă de 7 luni, îi sunt necesare pentru a învinge cumplita boală. Și un milion de euro este „prețul” vieții copilei.

Otilia a ajuns, deja, la jumătatea drumului. Să o facem să privească înainte, niciodată înapoi

Printr-o mobilizare fără precedent la nivel de țară, părinții fetiței au reușit să strângă suma de 450.000 de euro. Sunt, așadar, la jumătatea drumului. Și fiindcă nu au voie să se întoarcă, nu au voie să privească înapoi, ci doar înainte, mobilizarea oamenilor cu suflet continuă.

Ploieștiul, alături de copila ce trebuie să revină sănătoasă acasă

Pe 10 și 11 iulie are loc, în parcul „Toma Socolescu” (zona Halelor Centrale), un  eveniment caritabil prin care se urmărește strângerea de fonduri pentru micuța atât de greu încercată de viață. Asociația ploieșteană „Din suflet cu dragoste de copii”, alături de un grup de mămici solidare cu cazul Otiliei au demarat, încă de acum o lună, o campanie prin care, zilnic, sunt strânse donații constând în hăinuțe, cărți, jucării, dar și aparatură electrocasnică, toate urmând să fie vândute în cadrul târgului caritabil.

„Am fost impresionați de drama acestui copil. Am vrut și vrem să facem tot ce ne stă în putere pentru a contribui financiar la tratamentul extrem de costisitor pe care Otilia îl urmează în Franța. Nu vrem decât să o vedem din nou la joacă, bucurându-se de o copilărie normală și frumoasă. Sute de oameni din toată țara au donat pentru această cauză, iar noi nu putem decât să le mulțumim în numele Otiliei Maria”, ne-a mărturisit Viviana Georgescu, organizatorul târgului.

11 corturi vor fi amplasate în parcul „Toma Socolescu” pe 10 și 11 iulie. Sunt corturile speranței, unde toți cei ce vor să îi întindă o mână de ajutor fetiței de doar trei ani jumătate, pot veni pentru a cumpăra unul sau mai multe produse scoase la vânzare. Toți banii strânși vor merge în contul lui Paul Oncescu, tatăl Otiliei. Pe lângă târgul cu vânzare, organizatorii au pregătit celor ce vor fi prezenți ateliere de creație pentru copii, dar și spectacole ce reunesc, sub emblema acestei cauze nobile, artiști locali precum Teatrul Ancuța, Vată pe băț la Piticul Șugubăț, Trupa Er Dance, Trupa DYA Fun și mulți alții.

Pentru ca, în urma evenimentului, suma strânsă să fie una considerabilă (peste 10.000 de euro, speră organizatorii), încă mai este nevoie de donații și, foarte important, de voluntari care să sprijine acest frumos proiect. Pe pagina de Facebook creată special, Târg caritabil pentru micuța Otilia, pot fi găsite toate informațiile referitoare la evenimentul ce are loc la Ploiești.

Nu-i așa că și tu poți fi un astfel de om – înger? Otilia Maria, copila de doar trei ani și jumătate, știe și simte să spună, pentru o așa mobilizare fără precedent, doar atât: „MULȚUMESC FRUMOS!”

Conturi pentru donații:

Titular Oncescu Paul

RO28BTRL04501203S89584XX -RON

RO03BTRL04504203S89584XX- EURO

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău