Nivel crescut al radiațiilor cu cobalt în zona fostei Rafinării Astra din Ploiești – UPDATE

0

Autoritățile au intrat în alertă, după ce s-a înregistrat un nivel crescut al radiațiilor cu cobalt (3700 cps), în zona fostei Rafinării Astra din Ploiești.

În zonă va ajunge o unitate specială ISU de la Ciolpani pentru măsurători complexe în urma cărora vor fi dispuse și măsuri.

UPDATE Comunicatul ISU Prahova:

Un echipaj de la USISU Ciolpani împreună cu o autospeciala de prima intervenție și comanda din cadrul ISU Prahova s-au deplasat pe amplasamentul Rafinăriei Astra în urma unei solicitări ca urmare a prezentei unei surse radioactive provenita de la o antena tip paratrăsnet.

În urma măsurătorilor executate s-a constat ca limita de radioactivitate a fost depasita, motiv pentru care sursa a fost izolata pe o suprafață de aproximativ 80 mp.

Nu este pericol pentru populație având în vedere ca nu sunt locuințe în apropiere.

Totodată, s-a făcut solicitare pentru autoritatea competenta în astfel de situații, respectiv Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare în sensul recuperării sursei.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău