Au reapărut fraudele în urma unor anunțuri postate pe olx. Cum s-a prins un prahovean de ”combinație”

0

Tentativele de fraudă în urma unor anunțuri de vânzare postate pe olx au revenit. Un cititor ne-a trimis discuția purtată recent pe whatsapp cu un ”țepar” interesat de cumpărarea unui balansoar de copii.

Metoda nu este nouă. Victimele sunt racolate după ce publică anunțuri prin Olx, apoi contactate pe Whatsapp și determinate să își ofere datele bancare, utilizate pentru operațiunile cu cardul.

Citește și O prahoveancă, victimă a unei astfel de fraude, de aproape 30.000 lei, acuză acum o bancă pentru că nu a blocat plățile neautorizate

Atacatorii contactează un utilizator care a publicat un anunț de vânzare și sub pretextul confirmării plății, îi solicită să acceseze un link și introducerea datelor cardului pe care ar trebui virată suma.

Citește și Fraudă pe OLX și WhatsApp. Discuția pe care o prahoveancă a purtat-o cu un escroc

Un cititor ne-a trimis discuția purtată recent pe Whatsapp cu un ”țepar” care a încercat să îl înșele cu această metodă:

 

Reamintim că IJP Prahova derulează cercetări privind astfel de ”țepe”, după ce observatorulph.ro a publicat mai multe articole (Detalii AICI)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău