Efectul dezvăluirilor observatorulph.ro despre dezastrul ecologic de la Vălenii de Munte: Garda de Mediu Prahova a amendat rampa de gunoi și cere suspendarea activității

Observatorulph.ro a publicat recent imagini cu dezastrul ecologic de la rampa de gunoi de la Vălenii de Munte administrată de Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova a Consiliului Județean. Arătam atunci cum munții de gunoi acoperă o bună parte din perimetru, iar levigatul, substanța toxică produsă de deșeuri, se scurge direct în sol, aproape de albia râului Teleajen. La solicitarea redacției noastre, comisarii Gărzii de Mediu Prahova au efectuat un control, care a confirmat dezastrul ecologic. Proprietarul rampei a fost sancționat cu 100.000 de lei, amenda maximă prevăzută de legislația actuală, iar comisarii au propus și suspendarea activității, această măsură urmând să fie luată de Agenția pentru Protecția Mediului. Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova și Consiliul Județean Prahova nu au reacționat până acum. Imaginile dezastrului pot fi vizionate la finalul articolului.

Rampa de gunoi de la Vălenii de Munte a devenit un focar de infecție și poate cea mai importantă sursă de poluare dintr-o zonă superbă, împădurită, unde localnicii ar trebui să respire un aer curat de munte.

Munții de gunoi depozitați la rampa de la Vălenii de Munte sunt atât de mari, încât o cantitate importantă de deșeuri a ajuns și în pădurea din apropiere.

În imaginile intrate în posesia observatorulph.ro și republicate la finalul acestui articol se vede cum levigatul, lichidul produs de deșeuri și plin de substanțe nocive pentru mediu, se scurge direct în sol, la o distanță relativ mică de albia râului Teleajen.

La solicitarea redacției noastre, comisarii Gărzii de Mediu Prahova au efectuat un control, care a confirmat dezastrul ecologic.

Astfel, dintr-un document transmis observatorulph.ro reiese că la această rampă sunt depozitate deșeuri nepermise, iar sistemul de colectare a levigatului nu a fost întreținut. În plus, proprietarul rampei, Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova a Consiliului Județean nu a prezentat un proiect de închidere sau mărire a capacității depozitului.

Astfel, administratorul rampei a fost sancționat cu 100.000 de lei, amenda maximă prevăzută de legislația actuală, iar comisarii au propus și suspendarea activității, această măsură urmând să fie luată de Agenția pentru Protecția Mediului.

Garda de Mediu Prahova a fost singura dintre instituțiile contactate de observatorulph.ro pentru un punct de vedere care a luat măsuri. Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova și Consiliul Județean Prahova nu au reacționat până acum.

FOTO Documentul Gărzii de Mediu Prahova:

VIDEO Dezastrul ecologic de la rampa de gunoi de la Vălenii de Munte a Consiliului Județean Prahova

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău