Profesor din Mizil, acuzat că ar fi avut conversații cu tentă sexuală, pe WhatsApp, cu o elevă. Reacția conducerii Liceului Teoretic Grigore Tocilescu

Într-o postare pe Instagram, sunt aduse în spațiul public câteva capturi de ecran, ale unor conversații, pe care un profesor din Mizil le-ar fi purtat cu o elevă. Cum tenta este una de natură sexuală, iar postarea a fost distribuită masiv, nu a durat mult până la declanșarea verificărilor.

”ASTA SE ÎNTÂMPLĂ, ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ, într-un liceu din Mizil. Eleve abuzate verbal, într-un mod sexual, de către profesorul lor”, a scris cel care a făcut publice imaginile. Acestea au ajuns sub formă de sesizare la redacția ObservatorulPh, la rândul nostru aducându-le în atenția IPJ Prahova.

Lavinia Maria Radu, purtătorul de cuvânt la IPJ Prahova, ne-a confirmat că speța a fost trimisă spre cercetare, urmând ca polițiștii să verifice veridicitatea acuzațiilor ajunse în spațiul online.

Am contactat și conducerea Liceului Teoretic Grigore Tocilescu pentru un punct de vedere. Maria Divoiu, directorul instituției de învățământ: ”Vă pot confirma că acest caz a ajuns și în atenția noastră. Persoana vizată este profesor aici. Ne-am autosesizat pe baza imaginilor și am declanșat imediat o anchetă internă. Cu siguranță, dacă cele sesizate se vor confirma, vor fi luate toate măsurile legale.”

Este lesne de înțeles, pe baza prezumției de nevinovăție, că nu se pot face publice numele celor în cauză. Publicăm însă câteva din acele capturi ale presupuselor conversații, protejând identitatea persoanelor, întrucât situația este una deosebit de gravă, indiferent de veridicitatea lor. Conversațiile includ și fișiere audio, care pot fi determinante în stabilirea adevărului. Dacă se confirmă, atunci cadrul didactic va fi cercetat penal. În cazul în care nu se confirmă, fiind vorba probabil despre o răzbunare, fapta este una deosebit de gravă, urmând ca cercetarea să se îndrepte în această direcție.

Revenim cu detalii despre cursul anchetei.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

7 COMENTARII

 1. Nu l-am avut ca profesor pe acest domn. Am interactionat cu dansul la CDI. Mi s-a părut ok. Nu am avut motive de îngrijorare. Este o persoana prietenoasa. A fost profesorul surorii mele si nu am auzit nimic de rau despre el. Din mesajele respective, nu reiese tentă sexuală. Doar exprimă faptul că apreciază eleva care l-a ajutat si i-a oferit complimente. Nu cred ca s-a dat la ea si nu cred ca a fost vorba de asa ceva. Cat despre celalalt mesaj, inteleg ca tipa scrie ceva „din auzite”. Banuiesc ca ar fi fost mai exigent la ore si ca elevele vor sa se razbune pe el publicând asa ceva. Eu il respect ca persoană și consider ca este nevinovat până la proba contrarie.

 2. Doamna Ioana,daca a-ti stii toate intamplarile si tot ce vorbesc parintii cand aud ca,copiii lor vor sa ajunga la Teoretic,cred ca v-ati schimba parerea radical despre „sfantul” profesor. Acesta are atractii sexuale la eleve,de mai bine de 4 ani. Majoritatea stiu,dar nimeni nu a spus pana acum.

 3. „De mai bine de 4 ani” e putin spus!Am terminat liceul acum 10 ani si fete mai mari decat mine povesteau despre obiceiurile acestui „profesor”.Se stie totul ,profesorii stiu mult mai multe dar nimeni nu vorbeste,probabil ca altor fete le e rusine sa spuna adevarul ,oricum totul se musamalizeaza.Sper sa primeasca ceea ce merita si cum puteti spune ca poate fi razbunare???Un cadru didactic nu se exprima asa cu o eleva,plus ca el deja a recunoscut in fata directoarei ca altele au fost intentiile

 4. In zilele noastre daca incerci sa inovezi, sa iesi din tiparul profesorului ‘clasic’, in ideea de a fi mai conectat cu elevii tai, esti acuzat de te miri ce, sau esti privit cu suspiciune.
  Daca ai succes, majoritatea oamenilor arata o oarecare invidie intrinseca…asa suntem noi, oamenii, construiti.
  Inainte profesorul avea un respect din oficiu, prin statutul sau, cu siguranta si comunismul avea o contributie destul de mare. Sunt convins ca si in zilele noastre unii profesori inca il au, dar in acelasi timp generatia Millenials sau Zoomers urmaresc cu totul altceva de la profesorii lor si acestia trebuie sa se adapteze cerintelor elevilor. Cred ca asta este si esenta acestui dialog elev – profesor.
  Acum strict legat de acest articol, mesajele de whatsapp: unele ore ale mesajelor sunt intr-adevar deplasate, pe alocuri replici nu tocmai potrivite dar departe de acuzatiile care i se aduc acestui profesor.
  Semnat: tatal a 2 fete dintre care cea mare este clasa 9-a la liceu.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău