Pățania unei ploieștence care și-a programat la vaccin mama nedeplasabilă: ”Trebuie să găsesc eu alte cinci persoane, altfel nu o vaccinează pentru că se irosește flaconul!”

0

O cititoare ne-a sesizat o situație mai puțin obișnuită cu care se confruntă cu o zi înainte ca mama sa, o persoană vârstnică, nedeplasabilă, să fie vaccinată la domiciliu. DSP Prahova a pus în aplicare ”ordinul” venit de la București pentru vaccinarea persoanelor nedeplasabile.

Sesizarea cititoarei:

”Mama mea, de 87 de ani, imobilizată la pat, ar trebui să fie vaccinată la domiciliu în cursul zilei de mâine. Am programat-o la vaccinare prin intermediul Direcției de Asistență Socială. Astăzi am fost sunată de la DSP Prahova că pentru a o vaccina trebuie să găsesc eu cinci persoane dispuse să se vaccineze, la mine acasă pentru că altfel nu se poate.

Mi se pare inadmisibil așa ceva. Cum să ies pe stradă și să întreb lumea: vrei să te vaccinezi? Daca da, hai la mine acasă! Ce contează că e pandemie și că noi evităm să intrăm în contact cu alte persoane pentru a-mi proteja mama? Nu ne-au spus nici măcar ora la care a fost programată pentru vaccinare, deși locuim la 300 de metri de sediul DSP Prahova, pentru a încerca să apelez la rude”.

Practica DSP este una oficială, decisă de la București

DSP Prahova a pus în aplicare ”ordinul” venit de la București pentru vaccinarea persoanelor nedeplasabile.

Acum două săptămâni, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, a declarat la Digi 24 cum procedează autoritățile în astfel de cazuri.

”S-au constituit liste cu persoanele nedeplasabile și încet-încet urmează să fie trimise echipele mobile pentru a vaccina la domiciliu atât persoana în cauză, cât și aparținătorii, tocmai pentru că vorbim de flacoane de vaccinuri multidoză și nu trebuie să irosim nicio doză de vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău