Un inginer din Prahova explică pericolul de explozie din spitale: ”La măștile simple se pierde 50% din oxigen! Cele cu balon sunt mult mai sigure”

3

Un inginer prahovean, Sorin Vlădoiu, a explicat pentru observatorulph.ro cât de periculoase pot fi măștile de oxigen folosite atât în secțiile de terapie intensivă, cât și în spitalele suport covid unde sunt tratați pacienții cu forme medii și grave. În contextul tragediilor de la Piatra Neamț și Matei Balș, astfel de informații ar putea fi un semnal de alarmă pentru autorități!

”Din cauza folosirii măștilor de oxigen simple, pierderea este de cel puțin 50%. Practic, debitul de oxigen este constant și la expirație, când acesta ajunge în atmosferă. În cazul măștilor cu balon, acest lucru nu se întâmplă” susține inginerul cu o experiență de 40 de ani.

Din acest motiv, în saloane se pot acumula cantități foarte mari de oxigen, pericolul unei explozii, mai ales dacă nu se face o aerisire corespunzătoare a încăperilor, este uriaș.

Inginerul a comparat situația din spitale cu cea din mină:

”Eu am lucrat și în mină, iar cei de la institutul din Petroșani vă pot confirma că în incintele cu concentrație mai mare de oxigen se folosesc aparate antiex, deoarece câteva procente în plus de oxigen transformă o ardere în explozie”.

Diferența de preț dintre o mască simplă și cea cu balon este considerabilă, ceea ce explică parțial și de ce sunt preferate produsele mai ieftine, dar ineficiente și periculoase.

Astfel, dacă pentru o mască simplă, nazală, prețurile pornesc de la 3 lei și ajung până la 17 lei, cea cu balon este mai scumpă și de 10 ori.

Eficiența măștilor de oxigen cu balon este dovedită și de materialul video de mai jos indicat de inginerul prahovean:

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

3 COMENTARII

 1. Cine face aerisire în saloanele spitalului județean ploiești????
  Nimeni!!!!
  Geamurile sunt închise cu cheia!!!
  Mama mea s a rugat de infirmiere sa ii faca aerisire!
  Lasă usa deschisa la salon…si atat!!
  Nu se sinchisesc sa aeriseasca!!!
  La fel si in ati!!!!
  Ar trebui sa aiba grafic de aerisire al saloanelor!
  Stau in capătul culoarelor si fumează cu geamul deschis!!!
  Si de unde aer????
  Dar cred ca asa stau si acasa!
  Doar ca pacienții sunt obligați să suporte lipsa cumplită de aer !!!
  De ce dimineata cand intra in saloane nu aerisesc?????

 2. Total neadevărat. Am fost internat in salonul 404 11 zile in perioada 28 dec- 8 ian . In toată aceasta perioada zi și noapte cercevelele celor doua ferestre erau in poziția batant și USA salonului deschisă. Reclamam ca stam in curent însă cu toate acestea ferestrele nu au fost închise. Mai mult decât atât, dimineața la ora șase când se făcea spălarea pardoselilor și dezinfectarea acestoraora ferestrele erau larg deschise. NU MAI MINȚIȚI .

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău