Coșmarul prin care trece un bolnav de cancer din Ploiești, testat pozitiv la covid. ”I-au spus că-l duc la spital, dar l-au lăsat în stradă ca pe un câine!”

Familia unui ploieștean, bolnav de cancer pulmonar, cu metastaze cerebrale, reclamă tratamentul inuman de care a avut parte acesta după ce a fost testat pozitiv înainte de a primi tratamentul.

Fiica pacientului a povestit pentru observatorulph.ro coșmarul prin care trece Constantin R. (59 de ani):
”În data de 30.10.2020 tatăl meu a fost depistat SARS-cov-2, el suferind și de tumoră malignă bronhii și pulmon (cancer stadiu 4 metastaze generale). S-a simțit rău așa că am sunat la 112, în ziua în care a și primit rezultatul testului covid. După 45 de minute a ajuns un echipaj de la ambulanță care, după un consult de 5 minute, a plecat, spunându-mi să sun din nou la 112 pentru o programare la evaluare medicală, ceea ce am și făcut.
Am aflat însă că o astfel de procedură nu se mai face de câteva săptămâni. A doua zi, văzând că starea lui se agravează, am sunat din nou la 112. A venit un alt echipaj de la ambulanță, care mi-au spus că nu sunt locuri în spitale și că trebuie tratat acasă, deși toți eram în izolare la domiciliu și nu puteam să-i luăm nicio rețetă.
Abia luni, după numeroase telefoane, mi s-a transmis că i s-a găsit un  loc la secția TBC de la Obor, unde a fost internat până vinerea trecută, pe 6 noiembrie, când i-au spus să semneze că se externează pe propria răspundere.
Tatăl meu a refuzat categoric, pentru că se simțea rău și dorea să fie tratat la spital, iar duminică, 8 noiembrie, i-au mai făcut un test covid, rezultatul fiind ”nedetectabil”.
Ieri, 9 noiembrie, i s-a spus că o să fie transferat la secția de Oncologie a Spitalululi Schuller, însă ambulanța l-a lăsat în fața blocului, ca pe un câine, în parcare.
Eu și soțul meu fiind în izolare, ca și contacți direcți ai lui, nu aveam voie să părăsim locuința, așa că s-a chinuit să ajungă în apartament. Mi se pare inuman să fii tratat în felul acesta, mai ales dacă ești atât de bolnav”.
Observatorulph.ro a solicitat un  punct de vedere reprezentanților SJUP.
VIDEO: Momentul în care pacientul este adus în casă de vecini:

FOTO: Documente medicale care atestă cât de grav bolnav este bărbatul de 59 de ani
Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău