Reacția IJP Prahova după ce o mașină de poliție cu radar a blocat o bandă pe centura Ploieștiului. Șef schimbat, agenți anchetați

După ce observatorulph.ro a publicat articolul ”Imaginea zilei: O mașină de Poliție a blocat o bandă pe centura Ploieștiului ca să-i prindă pe șoferi cu radarul. ”Dacă intra unul cu viteză în ei?!””, conducerea IJP Prahova a anunțat primele măsuri: schimbarea șefului Biroului Drumuri Naționale din cadrul Serviciului Rutier și o anchetă internă care vizează echipajul respectiv.

Un echipaj de poliție a blocat astăzi, o bandă, pe centura de Vest a Ploieștiului, în apropierea rafinăriei Petrobrazi ca să-i surprindă pe șoferii care intrau cu viteză în curba respectivă.

Imaginea cu mașina Poliției, dotată cu aparatul radar, pusă de-a latul benzii de circulație, a fost postată pe grupul de Facebook Info Trafic Prahova și a generat numeroase comentarii la adresa agenților.

Comunicatul IJP Prahova, la solicitarea observatorulph.ro:

În urma apariției în spațiul public a unei fotografii în care un auto aparținând Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova este poziționat perpendicular pe o bandă de decelerare în zona Centura de Vest Ploiești, comunicam următoarele:

Agenții de poliție se aflau într-o activitate organizată pentru combaterea vitezei neregulamentare, unde acționau cu aparatul radar tip TruCam pe care îl utilizau din staționare, din echipajul de poliție. Echipajul de poliție a fost repoziționat.

Conducerea IPJ Prahova a dispus încetarea împuternicirii ofițerului aflat la conducerea Biroului Drumuri Naționale din cadrul Serviciului Rutier începând cu data de 31 octombrie a.c. pentru modul defectuos de acțiune al polițiștilor din subordine, totodată fiind efectuate verificări și față de cei doi agenți care au acționat în acest mod.

sursa foto: Facebook/Info Trafic Prahova

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596