Șase pacienți cu Covid-19, transferați de la Județean, la spitale din alte județe. Nu mai sunt locuri libere în unitățile medicale din Prahova – VIDEO

Prahova se confruntă cu lipsa locurilor libere în spitale pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19. În ultimele 24 de ore, șase pacienți de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în stare gravă sau cu potențial de agravare, au fost transferați la unități medicale din alte județe. Situația este cu atât mai gravă cu cât nu sunt locuri libere nici în spitalele suport din județ. Ieri noapte, la izolatorul de la Județean, 57 de persoane așteptau eliberarea unui pat.

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar și la celelalte unități medicale suport Covid-19 din Prahova nu mai sunt locuri libere pentru internarea pacienților care au fost diagnosticați pozitiv.

În lipsa acestor locuri, în ultimele 24 de ore a fost luată decizia de transferare, în alte județe, a șase pacienți în stare gravă sau cu potențial de agravare.

Doi dintre pacienți au fost transferați, ieri, la spitalul din Medgidia. Marți, 25 august, alte patru persoane au fost transferate la spitale din alte județe. Unul dintre pacienți a fost transferat la Spitalul Clinic Colentina din București, iar alți trei la un spital din Fetești.

Situația a fost generată și de faptul că sistemul de climatizare de la unitatea mobilă de la Județean s-a defectat și, prin urmare, toți pacienții de aici au fost direcționați către alte unități medicale.

Listă de așteptare pentru un pat în Prahova

Luni noapte, la izolatorul de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești așteptau eliberarea unui pat 57 de persoane, în condițiile în care capacitatea acestuia este de maximum 20 de locuri.

Unele dintre persoanele care au ajuns în izolator erau deja confirmate cu Covid-19, iar altele așteptau rezultatul testului.

În lipsa unui loc la unitățile medicale suport din județ, persoanele din izolator sunt nevoite să aștepte eliberarea unui pat.

La fel de grav este faptul că, potrivit protocolului, persoanele care ajung în izolator cu simptomatologie Covid-19 nu pot beneficia de medicamentația specială, schema de tratament fiind stabilită numai de medicii specialiști din unitățile medicale unde urmează să fie internați.

Cadrele medicale susțin că situația se va agrava în perioada imediat următoare având în vedere că legislația în vigoare prevede condiționarea acordării concediului medical numai după ce persoana diagnosticată cu Covid-19, chiar dacă este asimptomatică, s-a prezentat la spital și a fost consultată de un medic specialist, care decide dacă se impune internarea sau dacă persoana respectivă poate să rămână în izolare la domiciliu.

Într-o astfel de situație, de urgență, la nivelul județului, autoritățile trebuie să identifice rapid soluții pentru creșterea capacității de spitalizare.

Un cititor al Observatorulph.ro ne-a transmis imagini cu elicopterul cu ajutorul căruia au fost transferați pacienții din Ploiești în alte județe.

Citește și: Internarea la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Județean Ploiești a fost sistată. Pacienții au fost transferați la alte unități medicale

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596