Locuitorii din Gornet, satul aflat în carantină zonală, vor despăgubiri de 1 milion de euro

La numai câteva zile de la transmiterea acțiunii de anulare a ordinului Departamentului pentru Situații de Urgență, prin care s-a instituit carantina zonală în satul Gornet, locuitorii solicită mai nou despăgubiri în valoare de 1 milion de euro, cu titlu de daune morale. Inițial, suma pretinsă a fost de 500.000 de euro.

În comunicatul transmis, avocatul Bogdan Dumitru, cel care îi reprezintă pe localnicii din Gornet, precizează că a modificat capătul de cerere adresată Curții de Apel București, în sensul că a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență să fie obligat la plata sumei de un milion de euro, cu titlu de daune morale.

Cererea a fost modificată, potrivit avocatului Bogdan Dumitru, „având în vedere situația dramatică a locuitorilor comunei  Gornet”, precizând că „aceștia au mijloace de subzistență precare”.

Totodată, avocatul locuitorilor a mai precizat că a formulat o acțiune prin care solicită ca Ministerul Finanțelor să fie obligată să vireze suma de 1 milion de eur, echivalent în lei, către DSU, pentru ca aceasta să poată efectua plata către unitatea administrativ-teritorială Gornet.

Foto cu caracter ilustrativ

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596