”Adoptă un parc” – provocare lansată de Observatorulph tuturor echipelor de campanie, care vor intra în lupta electorală pentru alegerile locale din Ploiești

1

Știm că alegătorii s-au săturat de vorbe, de planuri pe hârtie, de promisiuni.

Ne-am gândit că vă doriți o campanie altfel, una din care să puteți vedea cine este cu adevărat capabil să treacă de la fapte la vorbe și mai ales să demonstreze de ceea ce este în stare.

Sunt multe de făcut în Ploiești, iar scopul nu este să le rezolvăm pe toate în campanie. Am ales una dintre temele de interes, față de care ploieștenii au mai mereu sesizări: starea parcurilor, a locurilor de joacă.

Apelăm la sprijinul dumneavoastră, al cititorilor din Ploiești, pe care vă rugăm să propuneți locurile din tema aleasă de noi, care să fie reabilitate de câte o echipă de campanie. Am trimis deja scrisoarea de intenție, încă de la finele săptămânii trecute, către toate partidele care și-au anunțat participarea la alegerile locale din Ploiești, din luna septembrie, cele mai multe dintre ele răspunzând deja afirmativ.

”ADOPTĂ UN PARC” – provocarea Observatorulph.ro pentru candidații la Primăria și Consiliul Local Ploiești

Stimați candidați,

Venim în întâmpinarea domniilor voastre, dar mai ales în întâmpinarea ploieștenilor, cu o provocare pe care sperăm să o acceptați.

Deși nu ne așteptam să fie altfel, constatăm că și în această perioadă preelectorală nu se schimbă prea multe în comparație cu precedentele. Aceleași postări, aceleași teme dar fără conținut de interes, puțin credibile, dacă ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat în urbea reședință de județ. Știm că ați vrea ca oamenii să vă privească cu respect și încredere, de aceea considerăm că schimbarea de abordare în modul în care vă adresați și vă raportați la comunitate trebuie să se schimbe.

De la vorbe la fapte este cale lungă, iar pentru multe dintre proiectele din campanii a devenit chiar o cale care nu duce nicăieri, un drum al nesfârșitelor promisiuni.

Nu mai merge cu ”noi suntem buni și vom face, iar ceilalți sunt răi și incapabili”!

Ca jurnaliști, avantajul nostru este că suntem în contact direct cu oamenii, aceiași care compun electoratul dumneavoastră, indiferent de orientare. Nu facem un secret din ceea ce constatăm, respectiv faptul că vorbele acestor zile nu mai au nicio valoare. Vor conta doar faptele!

Se poate ca o campanie electorală să fie diferită de cele bazate pe promisiuni? Noi spunem că DA! De aceea, vă propunem un proiect comun, un proiect în beneficiul comunității, din care oamenii să vadă ce, cât și cum puteți, atât timp cât susțineți că vreți să vă asumați parte din destinele lor.

”ADOPTĂ UN PARC” este un proiect prin care fiecare echipă de campanie, prin tragere la sorți, să se ocupe de câte o astfel de zonă a domeniului public, iar rezultatul să dea măsura priceperii și mai ales a dorinței reale de implicare.

Din momentul în care fiecare echipă de campanie va adopta propriul parc, depinde exclusiv de dumneavoastră cum veți gospodări zona, cum veți capacita fonduri (sponsorizări sau donații), cum veți cheltui acele sume. Va conta rezultatul, va conta ceea ce ploieștenii vor putea aprecia prin comparație.

Cu speranța că priviți acest proiect ca pe o ieșire din zona gri a obositoarelor și plictisitoarelor campanii electorale clasice, vă dorim tuturor succes!”

Revenim cu detalii despre stadiul discuțiilor cu echipele de campanie, așteptând totodată cu interes propunerile dumneavoastră, ale ploieștenilor.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău