Ultimele zile din viața avocatei Iulia Steriu. Suspectă de coronavirus la Spitalul Sinaia, a murit de meningoencefalită la județean

1

Observatorulph.ro a refăcut ultimele zile din viața avocatei Iulia Steriu, din Bușteni. Femeia s-a stins ieri la spitalul județean de urgență din Ploiești, după ce a fost transferată de la spitalul din Sinaia, unde a fost tratată ca ”suspect covid”. Femeia a ajuns la spitalul din Sinaia vineri, 3 aprilie, dimineața, la ora 3:00, iar rezultatul probei, care a fost Negativ, ajunge duminică, la ora 17:00. Pacienta a ajuns la spitalul județean în aceeași seară, la ora 20:30, după ce testul COVID a ieșit negativ. A murit pe 12 aprilie, după o săptămână de agonie, la județean, de meningoencefalită.

Femeia a ajuns la spital, în toiul nopții, cu dureri insuportabile de cap

În dimineața zilei de vineri, 3 aprilie, în jurul orei 3, la spitalul din Sinaia s-a prezentat Iulia Steriu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați de pe Valea Prahovei. Femeia avea temperatură, insuficiență respiratorie și se plângea de dureri de cap insuportabile.

Pacienta a fost consultată de un medic specialist internist și, pentru că avea simptome de infecție cu coronavirus, a fost introdusă în izolatorul spitalului, ca suspect COVID-19, conform protocolului. I se recoltează probe pentru testarea COVID -19.

A fost monitorizată și tratată simptomatic. Soțul nu a fost lăsat s-o vadă

A doua zi, sâmbătă dimineața, 4 aprilie, pacienta a fost consultată de un alt medic de gardă, în echipament de protecție, care a constatat că pacienta avea febră (39,7 grade), aplicându-i tratamentul simptomatic.

În jurul orei 10:00, la poarta spitalului s-a prezentat soțul victimei, care a solicitat să intre în izolator, însă a fost refuzat, pachetul cu haine și mânare ajungând la pacientă prin intermediul infirmierei.

Citește și O avocată din Prahova a murit la spitalul județean după ce a așteptat rezultatul testului COVID în izolatorul de la Spitalul Sinaia

Probele pentru testul COVID au fost prelevate abia a treia zi

Duminică, 5 aprilie, la ora 9:30 dimineața, pacienta a fost consultată din nou. Femeia avea o temperatură de 38 de grade, fără semne periferice neurologice.

La ora 17:00 ajunge rezultatul testului, care este negativ. Se încep procedurile pentru transferul la spitalul județean de urgență din Ploiești.

Citește și Mesaje emoționante după moartea avocatei din Bușteni, considerată suspect COVID

Pacienta a ajuns la județean, unde a murit de meningoencefalită, după o săptămână de agonie

Pacienta a ajuns cu o ambulanță la UPU în aceeași seară de duminică la ora 20:30, pentru un examen neurologic.

Ulterior a fost internată în secția de neurologie.

În zilele următoare starea pacientei s-a degradat, iar ieri a fost constatat decesul.

Potrivit conducerii DSP Prahova, diagnosticul a fost ”meningoencefalită herpetică, afecțiune foarte gravă care are o rată de deces de aproximativ 95%”.

DSP Prahova face anchetă

Testul Covid 19 este negativ. Pacientul a fost internat inițial la Sinaia, iar dacă nu s-au respectat procedurile, atunci ancheta va fi una de natură penală, pentru moarte suspectă. Voi comunica rezultatul raportului la finalizarea anchetei” a declarat Bogdan Nica, directorul DSP Prahova.

Managerul spitalului din Sinaia susține că nu are nimic de ascuns

”Pacienta a prezentat simptomele unui suspect de covid, motiv pentru care a fost introdusă în izolator și i s-au luat probe pentru testare. Până când au venit rezultatele, pacienta a beneficiat de tratament medical, respectându-se protocolul impus la nivel național. Punem la dispoziție organelor de anchetă toate documentele, nu avem nimic de ascuns” a declarat pentru observatorulph.ro managerul spitalului din Sinaia, Mariana Miu.

sursa foto: Facebook

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

 1. Si daca am merge la biserica si am sta la distanta uni de alti la 1 sau 2 metri cum am facut pana acum ce ar fi rau in asta ca oricum nu sta toti pana la sfarsitul slujbei ???
  In toate TARILE se Moare numai in Romania se Vindeca , de ce oare ???
  Pana sa muriti de PROSTIAVIRUS o sa muriti ca o sa fie pe MINUS ECONOMIA..
  Vrem sa mergem unde vrem cu CONDITIA SA PASTRAM DISTANTA fara sa fim vanati de SECURISTI…
  Nu cred ca este OM pe acest pamant care ar VREA SA SE INBOLNAVEASCA de o boala sau sa isi Imbolnaveasca pe cei dragi…
  Romania este o TARA SECURISTA pusa pe AMENZI ABUZIVE sa ramana cu Speciale …

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău