Viceprimarul Cristian Ganea (PSD) a dat în judecată Primăria Ploiești pentru un spor de 25% la salariul de 16.640 de lei brut pe lună!

0
ganea-front_c3b65.jpg

ganea-front_c3b65.jpg

Situație cel puțin ciudată în Primăria Ploiești. Viceprimarul PSD, Cristian Ganea, i-a dat în judecată pe primarul Adrian Dobre și Primăria Ploiești pentru acordarea unui spor de 25% la salariu. Anul trecut, Ganea a obținut din salariu de viceprimar venituri de 113.961 de lei, iar de la 1 ianuarie 2019 are un salariu de 16.640 de lei brut pe lună!

Pe rolul Tribunalului Prahova, Sectia a II-a civilă, de contencios administrativ si fiscal, se judecă un proces mai puțin obișnuit. Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, solicită de la Primărie și de la edilul șef Adrian Dobre o majorare de leafă sub forma unui spor de 25% la salariul său brut de 16.640 de lei.

ganea-proces_959fd.jpg

Motivul invocat de ”vice” este faptul că a avut pentru o perioadă în subordine Direcția Relații Internaționale a primăriei, care coordonează proiectele finanțate din fonduri europene. Ulterior, direcția respectivă a trecut în subordinea primarului Adrian Dobre, care beneficiază de sporul respectiv.

Citește și Câți bani câștigă primarul și viceprimarii Ploieștiului pentru ca orașul să arate oribil

Procesul a fost intentat în luna aprilie, iar instanța se va pronunța pe 9 octombrie.

În acest context merită remarcate veniturile foarte mari obținute atât de primarul Dobre, cât și de vicele Ganea de la primărie.

Astfel, potrivit declarațiilor de avere, Ganea a obținut anul trecut din veniturile de viceprimar și consilier local suma de 113.961 de lei, de trei ori mai mult decât soția care lucrează în domeniul privat.

ganea-avere_a94cb.jpg

În schimb, primarul Dobre a obținut anul trecut venituri din salarii cu 20.000 de lei mai mici decât viceprimarul Ganea, respectiv 94.442 lei.

Cum se calculează salariile primarului și viceprimarilor Ploieștiului

Salariul primarului Ploiestiului se calculează prin înmulțirea coeficientului 9 cu salariul minim pe economie, majorat, la 1 ianuarie 2019, la 2080 de lei. Astfel, Adrian Dobre a ajuns să încaseze o indemnizație lunară brută de 18.720 de lei.

În cazul celor doi viceprimarii ai Ploiestiului, indemnizația brută se calculează prin înmulțirea coeficientul 8 cu salariul minim pe economie, rezultând un venit lunar de 16.640 de lei față de 15.200 cât era în 2018.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău