profesor-meserie_3611_28756.jpg

Cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, cadrele didactice din Prahova au fost anunțate de directorii instituțiilor de învățământ unde sunt angajați că trebuie să prezinte un certificatul de integritate comportamentală. Legea se aplică tuturor angajaților care intră în contact cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile, dar și medicilor celor care consultă fizic și psihic pacienții.

Legea a fost promulgată în iunie și prevede ca anagajatorii, atât cei din mediul public, cât și cei din mediul privat să solicite personalului un certificat de integritate comportamentală, dacă activitatea pe care angajații o desfășoară presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile ori presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane.

Cei mai mulți angajați vizați de această lege sunt cei din învățământ, care s-au trezit în situația de a sta la cozi infernale pentru obținerea documentului care să ateste că nu sunt agresori sexuali! 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acest document este diferit de cazierul judiciar și, în lipsa unui registru electronic, se eliberează personal la sediul IJP Prahova, de la un singur ghișeu, potrivit următorului comunicat oficial:

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova vă informează că Adeverința de integritate comportamentală prevăzută de Legea nr. 118/2019 privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum și pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare, se eliberează numai de la sediul inspectoratului, din Municipiul Ploiești, str. Vasile Lupu nr. 60, jud. Prahova.

”Este inadmisibil să pierd timpul pentru o hârtie care să ateste că nu sunt violator de copii! Nu era mai simplu ca școlile să solicite aceste adeverințe direct Poliției? De ce să stăm ca proștii la cozi?” ne-a transmis un profesor indignat de situația creată.

Vom reveni asupra acestui subiect.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg