- Publicitate -

Povestea elevei de la Colegiul „Toma Socolescu“ din Ploiești, diagnosticată cu o formă rară de cancer la maxilar. La 18 ani, ea se luptă pentru fiecare zi, în timp ce alții își scurtează viața cu droguri și alcool FOTO

Data:

WhatsApp Image 2019-03-21 at 19.57.04.jpeg

Ce-ți poți dori când ai 18 ani? Probabil să iei Bac-ul, să mergi la o facultate, să iubești, să te bucuri de escapadele cu prietenii la munte, la mare… Dar ce faci când la vârsta asta, dintr-un adolescent perfect sănătos, cu o viață întreagă în față și o sumedenie de visuri, te transformi brusc într-unul dintre miile de pacienți bolnavi de cancer?! Cristina Dumitru, din Ploiești, a fost obligată să găsească un răspuns, o soluție, în fața celei mai crunte vești pe care a primit-o.

- Publicitate -

De ce eu? De ce mi se întâmplă asta? Cum a fost posibil? Oare va exista tratament salvator? O să mor așa tânără? De ce permiți, Doamne, să moară copii și tineri? Știi câtă durere provoci? O să toate resursele să înving boala asta? Sunt doar parte dintre întrebările care vin la pachet cu cel mai crunt verdict pe care-l poate primi un om atunci când merge la medic: că are o formă rară de cancer și că șansele de supraviețuire sunt, dar ele sunt foarte costisitoare, la propriu, și posibile doar în afara țării. Și parcă durerea și disperarea sunt și mai mari atunci când toată această încercare îți vine la 18 ani. Câte visuri ai, câte planuri, cât de așteptată este această vârstă…

Cristina Dumitru, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic „Toma Socolescu“, din Ploiești, a primit verdictul implacabil în urmă cu câteva luni, atunci când a observat la maxilar o deformare care-i apărea în momentul în care zâmbea. A decis să meargă la stomatolog să vadă care este problema, crezând, inițial, că este vorba de un simplu abces.

Șocul unei vești

- Publicitate -

„Se pare că norocul nu a fost de partea mea de la început și am primit vești precum că este un început de paradontoză. După mii de pași parcurși din spital în spital, din doctor în doctor, am aflat că acea «deformare» este, de fapt, o tumoare. Mai exact, osteosarcom maxilar drept, o formă de cancer foarte rară la maxilar. Primii doctori care au pus problema astfel, au luat decizia de a mă opera imediat. Intervenția consta în tăierea jumătății de față prin înlăturarea a șapte centimetri din osul maxilarului fiindcă se extinsese deja pe sinusuri”, ne-a declarant Cristina.

Vestea că va fi mutilată a fost un alt șoc pe tânără. S-a rugat și a sperat într-o minune, iar până acum a întâlnit oameni care îi dau încredere că lucrurile vor merge pe drumul cel bun.

„Bineînțeles, Dumnezeu lucrând prin oameni, am avut parte de niște doctori extraordinari care au luat decizia să fac chimioterapie la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, pentru micșorarea tumorii, urmând apoi să fac operația în Franța care va înlătura rădăcina de acolo. Operația este costisitoare, se ridică la 40.000 de Euro, dar în același timp îmi va acorda șanse aproape maxime. Voi urma să fac un PET CD, după care îmi va spune exact reducerea tumorii și următorii pași pentru operație”, a completat Cristina.

Ipostazele durerii

Încearcă să-și păstreze optimismul, încrederea că ziua de mâine va aduce pentru ea o minune. Ea se roagă pentru viață! Luptă, caută bani, medici, tratamente. O chinuie însă imaginea celor de vârsta ei care-și irosesc ceea ce le-a fost dat doar o dată să trăiască și care au picat în patima alcoolului sau drogurilor. Îi vine să-i ia de gulerul bluzelor și să le urle că durerea e groaznică, că e cumplit să trăiești, zilnic, cu sabia deasupra capului, că adolescența și tinerețea sunt frumoase trăite din plin și lucid, că, prin gesturile lor, își omoară puțin câte puțin părinții… Și ea le provocat durere alor ei. Involuntar! Suferința lor a spulberat-o sufletește. Ai ei își înfrânează chinurile care-i macină și lacrimile doar pentru a-i ridica moralul. Dar, noaptea sau în absența ei, numai ei știu câtă ploaie de lacrimi au vărsat, câte rugăciuni și promisiuni i-au făcut Providenței numai pentru a-și vedea copilul salvat.

- Publicitate -

Și-au schimbat planurile, prioritățile, în timp ce Cristinei, boala i-a organizat total diferit viața față de modul în care îi plăcea să și-o trăiască. Mergea la sală zilnic și visa ca într-o zi să devină antrenor de fitness. Momentan, din cauza chimioterapiei se simte foarte slăbită, iar antrenamentele au fost lăsate în plan secund.

„De obicei, făceam foarte mult efort fizic. Nu pot să trăiesc fără sport. Planurile mele, momentan, sunt stopate. După vindecare, vreau să merg la facultatea de arhitectură și să urmez niște cursuri de antrenor de fitness în paralel“, ne-a mărturisit tânără ploieșteancă.

Și pentru colegii săi din clasa a XII-a, vestea bolii Andreei a fost un moment decisiv. Unul în care parte dintre ei au plâns, alții au înțeles că viața te poate lovi oricând, iar dacă ai 18 ani nu înseamnă că ai „imunitate“ la imprevizil. Au căzut cu toții de acord că trebuie să se mobilizeze și au început strângerea de fonduri pentru colega lor. O vor înapoi, în colectivul lor, cu energia și optimismul ei, la orele ei preferate de Matematică și Sport.

Spectacolul caritabil „Din suflet, pentru Cristina!“

- Publicitate -

Cristina are nevoie de bani pentru intervenția chirurgicală din Franța, ale cărei costuri sunt estimate la 40.000 de Euro. În acest scop, va fi organizat un concert caritabil pe 26 Martie, începând cu ora 18.00, la Sala Europa din Palatul Adminsitrativ Ploiești. Vor concerta o serie de artiști care au răspuns fără echivoc invitației de a da o mână de ajutor unei tinere pentru care viața de acum trebuie să înceapă, nicidecum să se sfârșească.

Detalii despre concertul „Din suflet, pentru Cristina“, găsiți și pe facebook.com/deprofesieom, telefon: 0785434348

Cine vrea să doneze pentru Cristina, o poate face și în contul deschis la Raiffeisen Bank, pe numele

- Publicitate -

DUMITRU ANDREEA CRISTINA: RO71 RZBR 0000 0600 2065 2646

Foto: arhiva personală

WhatsApp Image 2019-03-21 at 19.57.57.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-21 at 19.57.04.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-21 at 19.57.03 (1).jpeg

WhatsApp Image 2019-03-21 at 19.57.03.jpeg

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Incendiu în zona de sud a Ploieștiului. Fumul se vede de la câțiva km [FOTO-VIDEO]

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, în zona de...

Un ploieștean reclamă discriminare ilegală în anunțurile de angajare. ITM dă răspunsuri vagi

Discriminarea la angajare, este interzisă prin lege în România....

Nu vă lăsați manipulați de Simona Dolniceanu, candidat la primăria Ploiești din partea Partidului România în Acțiune

Deși nu ne-am dorit să intervenim în acest mod în competiția electorală, ne vedem obligați să facem următoarele precizări:

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

De ce nu e apă la Vărbilău și Bătrâni. Explicația Hidro Prahova

După ce mai mulți primari au acuzat faptul că...

Noi detalii și imagini de la incendiul din Ploiești. A fost emis RO Alert [FOTO-VIDEO]

Pompierii intervin, în această dimineață, pentru stingerea unui incendiu...

Mesaj Ro ALERT în Ploiești din cauza unui incendiu cu degajări mari de fum. VIDEO

Ploieștenii din zona de Sud a orașului au primit,...

Cum se laudă Poliția Locală Ploiești că scapă orașul de cerșetori

În urma articolului cu cerșetorii din Ploiești, publicat în...

Incendiu în zona de sud a Ploieștiului. Fumul se vede de la câțiva km [FOTO-VIDEO]

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, în zona de...
- Publicitate -

Informații utile

Ce acte sunt necesare pentru cumpărarea unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi Electrica în Prahova în perioada 13-17 mai. Lista localităților afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

De ce nu e apă la Vărbilău și Bătrâni. Explicația Hidro Prahova

După ce mai mulți primari au acuzat faptul că...

Noi detalii și imagini de la incendiul din Ploiești. A fost emis RO Alert [FOTO-VIDEO]

Pompierii intervin, în această dimineață, pentru stingerea unui incendiu...

Mesaj Ro ALERT în Ploiești din cauza unui incendiu cu degajări mari de fum. VIDEO

Ploieștenii din zona de Sud a orașului au primit,...

Cum se laudă Poliția Locală Ploiești că scapă orașul de cerșetori

În urma articolului cu cerșetorii din Ploiești, publicat în...
- Publicitate -