dorel.JPG

Conducta de apă din Ploiești, care a cedat în acest weekend lăsând fără apă potabilă cartiere importante precum Republicii, Nord sau Gh. Doja are o vechime de numai patru ani. Aceasta a fost introdusă în primăvara anului 2015, odată cu linia nouă de tramvai 101, pe B-dul Republicii, pe tronsonul dintre Caraiman și Șoseaua Nordului.

Observatorulph.ro a aflat că această conductă a fost introdusă pe Bdul Republicii în anul 2015, odată cu reabilitarea liniei de tramvai 101.

Pe 9 februarie 2019, avaria a fost localizată în zona giratoriului de la Caraiman.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a confirmat informația.

”Este adevărat, conducta care a cedat este cea introdusă în 2015 odată cu linia nouă de tramvai. Am chemat constructorul mâine (n.r. luni, 11 februarie) pentru că lucrarea este în garanție”, a declarat primarul Dobre.

La momentul respectiv, aprilie 2015, observatorulph.ro trăgea un semnal de alarmă privind devierea conductei respective, lucrare efectuată de firma Tancrad. Atunci, un specialist în construcții edilitare atrăgea atenția că muncitorii nu au scos vechea conductă, ci au introdus o alta, la un metru de trotuar.

 "În mod normal, constructorul trebuie să aibă un studiu geo, care să-i garanteze baza solidă peste care se toarnă o fundație. O conductă dezafectată, cu un diametru atât de mare, peste care se toarnă beton, se va distruge în timp, iar lucrarea se va surpa, estimez în câțiva ani, mai ales în condițiile unor vibrații puternice cum sunt cele de la tramvai", a declarat unul dintre inginerii contactați. (Citește și reacția de atunci a companiei Apa Nova AICI)

Practic, sub liniile de tramvai, la o adâncime de aproximativ doi metri, modernizate pe bani europeni, se află și acum o magistrală de apă dezafectată, cu diametru de o jumătate de metru. Vom vedea, în timp, dacă terasamentul liniei de tramvai se va surpa, așa cum a cedat și conducta cea nouă.

Cert este că în urma lucrărilor de deviere a magistralei de apă a fost introdusă o conductă nouă, care a cedat după numai patru ani, lăsând 15% din populația Ploieștiului fără apă potabilă.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg