fbpx

accident-politista_79c73.jpg

După ce au citit în observatorulph.ro despre cazul polițistei pe care șoferul unui X6 a lovit-o, încercând să scape de o amendă, avocații de la ”Asociația prind despăgubirile acordate victimelor străzii”, ne-au contactat pentru a se oferi să acorde pro bono asistența juridică angajatei de la Poliția Locală Ploiești.

Avocatul Iulian Duică, cel care coordonează activitatea asociației, consideră că astfel de cazuri sunt de maximă importanță pentru interesul public, iar asistența juridică gratuită este deplin justificată. 

Pe lângă daunele de la asiguratori, pe care le poate obține un cetățean, victimă a unei astfel de situații, se pot obține în instanță daune mult mai mari, cu adevărat reparatorii. Chiar dacă procedura (seria de procese) durează 2-3 ani, efortul merită făcut, atât în interesul victimelor, cât și pentru a-i descuraja pe cei predispuși la astfel de fapte.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Avocatul Iulian Duică a mai precizat că APDAVS reprezintă în instanță orice victimă a unui accident rutier, fără să solicite plata în avans a unui onorariu, serviciile de asistență juridică fiind acoperite la final, ca procent din despăgubire, doar dacă procesele sunt câștigate. De această dată însă, avocații au decis să renunțe total la onorarii.

Vă reamintim că o agentă de la Poliția Locală Ploiești, Mariana Buzia, a fost lovită de un BMW X6, șoferul încercând astfel să scape de amenda pe care aceasta urma să i-o aplice, pentru parcare neregulamentară. Incidentul de la Ploiești, de vineri seara, a atras atenția opiniei publice, în contextul în care polițista a mai fost victima unei fapte similare. Ca și acum, șoferul fugise de la locul faptei, abandonându-și mașina la câteva străzi distanță. 

În cazul de vineri, polițiștii au reușit să îl identifice pe autor, acesta fiind cunoscut ca ”Ulise”, dintr-un ”clan” ploieștean, însă procurorul de caz a decis că măsura controlului judiciar este suficientă, șoferul nefiind un pericol public care trebuie arestat preventiv.

În cazul în care polițista locală Mariana Buzia acceptă propunerea APDAVS, avocații pot fi contactați AICI.

accident-politista_79c73.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg