inundatii

ANM a emis marți o avertizare de tip cod portocaliu de precipitații abundente pentru mai multe județe din țară printre care și Prahova. Codul a intrat în vigoare marți seara la ora 18,00 și expiră miercuri seara la ora 20,00. Observatorul Prahovean transmite în timp real situația inundațiilor din județ, raportată de ISU Prahova. 

 

Bilanț ISU ora 15,50:  Peste 70 de pompieri au intervenit cu 19 autospeciale şi 19 motopompe pentru evacuarea apei din 13 localităţi (Vălenii de Munte, Bucov, Cornu, Ploieşti, Măneciu, Boldeşti-Scăeni, Plopeni, Podenii Noi, Tomşani, Blejoi, Lipăneşti, Bărcăneşti, Berceni).

Au fost inundate peste 50 de gospodării (curţi şi grădini) în localităţile (Vălenii de Munte, Măneciu, Boldeşti-Scăeni, Podenii Noi, Tomşani, Bărcăneşti) şi 17 locuinţe în localităţile (Vălenii de Munte, Bucov, Cornu, Ploieşti, Plopeni, Blejoi, Măneciu, Bărcăneşti, Berceni).

 

În acest moment se intervine pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor în 48 de gospodării din localitățile Berceni – sat Corlătești, Bărcănești – satele Tătărani şi Puşcaşi şi Blejoi – satul Ploieştiori.

Pe cursul inferior al râului Teleajen, în dreptul localităţii Ciorani, este depăşită Cota de pericol. În celelalte puncte unde se monitorizează nivelul râului, cotele sunt în scădere.

09,10: La această oră se intervine pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor în localitățile Berceni – sat Corlătești, Tomșani – sat Loloiasca, Valea Călugărească, Bărcănești, Bucov, Cornu, orașul Vălenii de Munte și municipiul Ploiești.

Pe cursul inferior al râului Teleajen, în localitățile Balta Doamnei și Râfov – satul Sicrita se monitorizează în permanență nivelul cotelor râului, care a depășit pe alocuri cota de pericol.

Bilanț ISU 06.53: Opt case inundate după cum urmează:  una în Dumbrăvești, trei în Ploiești, una Băicoi, una îm Urlați, una în Podenii Noi. 

25 de grădini/curți inundate după cum urmează: Două în Ploiești, una în Ariceștii Rahtivani, una Bărcănești, două Blejoi, una Berceni, una Măgurele, una Măneciu, două Boldești Scăeni, șase Urlați, două Vălenii de Munte, două Podenii Noi, una Valea Călugărească, trei Vărbilău. 

Subsoluri inundate: un caz în Podenii Noi.

Pe DN1 B în zona localității Loloiasca s-a circlat îngreunat din cauza apei de pe carosabil pe o distanță de 1.5 km

Ora 21,45: Potrivit unui cititor al ziarului nostru, carosabilul pe DN1, in localitatea Coada Malului, în zona căii ferate este inundat. În aceiași zonă a avut loc și un accident de circuție

Ora 21,32: Inundație stradală în Plopeni

Ora 21,11: Inundație locuință Ploiești strada Palanca

Ora 21,10: Inundație gospodărie Ploiești, strada Pictor Rosenthal 

Ora 21,09: Inundație locuință în Vălenii de Munte

Ora 21,09: Inundație locuință în Băicoi, pe strada Independenței

Ora 20,48: Gospodărie inundată în Boldești Scăieni, strada Liliacului

Ora 20,47: Inundație gospodărie Urlați, strada Viorelelor

Ora 20,17: Curte inundată în Urlați, cartier Orzoaia de Jos

Ora 20,16: Inundație curte Bărcănești

Ora 19,48: Inundații trei curți și locuințe în orașul Urlați

Ora 19,34: Inundație locuință Ploiești, strada Clopotari

Ora 18,43: Inundație curte și locuință Ploiești, strada Mimiu