Peste 6200 de ploieșteni au trecut, până la ora 09.00, pragul secțiilor de votare din municipiu, reprezentând un procent de 3,53% din totalul celor înscriși pe listele permanente.
Ce așteptări au ploieștenii care au ieșit de la urne, la primele ore ale dimineții:
„O viață mai bună, mai multă siguranță, mai multă deschidere. Politicienii să fie mai responsabili”, a declarat Aida Dima reporterului Observatorul Prahovean
„Sperăm să se îndrepte greșeala care s-a făcut. Îmi doresc o schimbare în bine. Așteptări sunt multe dar situația este foarte foarte complicată. Războiul bate la ușă. Sunt multe neîmpliniri”, a declarat un alt ploieștean.
„Să fie liniște, pace, atenție mare cu pensionarii și cu salariații. Sunt salarii mici. Ar trebui să facă mai multe. Până acum a mers la legănat”, a precizat Constantin, un bărbat care a votat la secția de votare de la Palatul Culturii din zona centrală a Ploieștiului.
„Am speranță că lucrurile se vor schimba”, a precizat un altul la ieșirea de la aceeași secție.
În cursa electorală, în Prahova, s-au înscris numeroase partide, dar și candidați independenți, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.
Unde pot vota alegătorii
- În localitatea de domiciliu, dacă nu au altă reședință sau dacă nu au depus cerere pentru viză de flotant la birourile pentru evidența populației pentru înregistrarea reședinței, pe liste permanente;
- În localitatea de reședință (acolo unde au viza de reședință);
- Pe listele permanente, dacă au depus în prealabil o cerere la primărie (printr-o solicitare depusă personal sau prin poștă) cu 45 de zile înainte de data alegerilor, pentru înscrierea în Registrul Electoral.
- Pe listele suplimentare, alegătorii cu viză de flotant care nu au depus cererea de înscriere în Registrul Electoral cu adresa de reședință. În cazul în care alegătorul are viză de flotant, dar nu s-a înscris în Registrul Electoral, poate vota fie la adresa de domiciliu pe liste permanente, fie unde are reședința, pe liste suplimentare, dar nu în ambele.
- În orice altă secție de votare, în afara localității unde alegătorul are reședința sau domiciliul, pe liste suplimentare, dar doar în cadrul aceluiași județ, care este o circumscripție.
- La secțiile de votare organizate în străinătate pot vota doar cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliu sau reședința în străinătate.
Cum ți se pare subiectul?