În 9 localități din Prahova, apa potabilă este, la această oră, neconformă. Potrivit unei informări pe care DSP a făcut-o către Instituția Prefectului, au fost înregistrate depășiri ale concentrațiilor maxim admise pentru o serie de parametri. Autoritățile locale spun că au înștiințat populația să nu consume apa de la robinete, urmând ca mâine să fie întrunite comitetele locale pentru situații de urgență.
În municipiul Câmpina, Direcția de Sănătate Publică a anunțat astăzi, că, în urma retestării calității apei pentru parametrul tricloretenă și tetracloretenă în punctul de prelevare Ieșire Stația de Tratare Apă Muscel -Voila Câmpina, apa, la această oră este potabilă, cei doi compuși fiind în concentrația maximă admisă.
În alte 9 localități, apa este neconformă. DSP Prahova a înștiințat Prefectura că „în cadrul monitorizării de audit a calității apei potabile efectuată în anul 2023 de către DSJP au fost înregistrate unele neconformități la calitatea apei potabile distribuite la nivelul unor zone de aprovizionare cu apă exploatate de către Hidro Prahova. Este vorba despre localitățile Drăgănești, Balta Doamnei, Ceptura, Iordăcheanu, Fulga, Posești, Salciile, Apostolache și Boldești Grădiștea.
Neconformitățile înregistrate se referă la depășiri ale concentrațiilor maxime admise pentru o serie de parametri: 1-2 diclor etan, tetracloretenă și tricloretenă, bor fluoruri, sodiu și carbon organic total, parametri care au fost analizați al nivelul Laboratorului Național de Referință pentru Supravegherea Calității Apei Potabile din cadrul INSP.
Având în vedere potențialul de afectare a sănătății consumatorilor s-au dispus măsuri printre care retestarea calității apei în punctele neconforme, intensificarea supravegherii bazinului hidrografic aferent captărilor și asigurarea zonelor de protecție sanitară, inițierea unui program de monitorizare suplimentară a calității apei, inițierea procedurii de derogare în cazul în care retestările și monitorizarea suplimentară indică menținerea neconformităților, întocmirea de către furnizorul de apă a unui plan de măsuri de remediere, plan ce trebuie înaintat atât DSPJ Prahova, cât și autorităților locale”, a transmis DSP Prahova.
La această oră, din spusele primarilor localităților afectate, populația a fost avertizată să nu consume apa de la robinete decât în scop menajer.
Cum ți se pare subiectul?
Nu sunt numai 9localitați în Prahova sunt mai multe Mănesti , Cocorăștii colț unde este arsen în apă,cum evoluează lucrurile în acest moment nu stim
Daca nu are calitatea apei potabile atunci de ce o platim la acest,,mic” pret de apa potabila ???
Sunt multe localități din judet în care apa de la robinet nu este potabila. In valea călugărească, de exemplu, apa este foarte murdara și nu este potabila. Cheltuim o groaza de bani pe apa îmbuteliată și suntem nevoiți să o și transportam de pe la supermarketuri. Locuiesc aici din 2019 și tot de atunci am aflat de aceasta problema. Ar trebui sa se rezolve aceasta a problema, mai ales că este o comună mare, cu multi locuitori, multi copii. Nu este corect că în anul de grație 2024 , să nu fie apa potabila în gospodărie. Uneori, apa de la robinet este atât de murdara, roșie, gri, neagra, verde, încât nici la cățel să la pisici nu poți să le dai sa bea. Poate aud și cei care ne conduc și care, mâine, poimâine ne vor cere votul.
Dacă mai suntem vii pana la vot…….
Bună ziua..de la Fulga de jos va scriu…aceeași problemă este și aici..toți recunosc ca apa nu este bună nici de spălat rufe…defapt așa este..nu face spumă de nici o culoare….nu știu de ce plătim așa de mult…trebuiesc trași la răspundere …mama mea are probleme cu rinichii….doamne ferește de alte probleme…