Astăzi, la ora 15:30 consilierii ploieșteni au fost convocați la o ședință informală pentru care au primit documentația abia la ora 15:10. Tema este una foarte importantă: achiziționarea gazelor naturale pentru încălzirea celor peste 50.000 de apartamente din Ploiești racordate la sistemul centralizat de termoficare.
În plină criză a apei calde, Primăria Ploiești are de gestionat o altă problemă majoră: gazele naturale pentru producerea căldurii în sezonul rece 2022-2023.
Situația este critică având în vedere că operatorului Termoficare Prahova i-a fost reziliat contractul de termoficare și acum nu există nicio alternativă.
Cu 20 de minute înainte de ședință, consilierii ploieșteni au primit de la primărie două adrese de la Ministerul Dezvoltării și ANRE, ultima fiind datată din 11 august.
Citește și A treia săptămână fără apă caldă la Ploiești. Autoritățile se fac că plouă
În prima dintre ele, Ministerul Dezvoltării solicită primăriei ca până pe 19 august să transmită consumul estimat de gaze pentru încălzirea la iarnă a celor 50.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare și valoarea costului de achiziție.
În a doua, ANRE a formulat un răspuns la o solicitare făcută de Termoficare Prahova, operatorul de apă caldă și căldură din Ploiești căruia i-a fost reziliat contractul în atenția Primăriei Ploiești, prin RASP. Agenția a transmis că acele cantități de gaze alocate prin contractele încheiate pentru producerea agentului termic din sezonul rece ar trebui preluate de Primăria Ploiești!
Așadar, fără un operator de termoficare, Ploieștiul riscă nu doar să rămână în continuare fără apă caldă, ci și fără căldură la iarnă!