- Publicitate -

Spitalul Municipal Câmpina, plin de copii infectați cu SARS-CoV-2. Capacitatea maximă de paturi, mult depășită. Zero cazuri, astăzi, la Spitalul de Pediatrie din Ploiești

Data:

 

22 de copii sunt internați la Spitalul Municipal din Câmpina, diagnosticați cu SARS-CoV-2. Asta în condițiile în care capacitatea maximă de paturi destinată micuților infectați este de 13 locuri. În timp ce SMC se confruntă cu un număr aproape dublu de copii în zona COVID, Spitalul de Pediatrie din Ploiești nu are, la ora actuală, niciun pacient internat.

- Publicitate -

Spitalul Municipal Câmpina este Spital Suport COVID 19. Secția de pediatrie destinată îngrijirii micuților afectați de virus este, la ora actuală, neîncăpătoare. Conducerea unității a fost nevoită să extindă numărul de paturi pentru a putea trata toți copii diagnosticați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Micuții internați ar fi infectați cu tulpina Omicron, chiar dacă nu a fost făcută diferențierea în laborator, urmând ca testele specifice, făcute la București, să stabilească cu exactitate acest aspect. Simptomele, însă, spun medicii, sunt cele specifice variantei Omicron: febră, laringită, pneumonie, ori componenta digestivă.

Cel mai mic pacient adus la această unitate spitalicească cu coronavirus are doar două luni. Din fericire, manifestările clinice în cazul acestui bebeluș infectat nu sunt foarte grave, însă, copilul mai necesită câteva zile de spitalizare. Restul celor internați pe secția de pediatrie destinată pacienților COVID au până în 18 ani. Îmbucurător este, totuși, faptul că niciunul dintre minorii spitalizați nu se află la ATI.

- Publicitate -

Citește și: Testarea Covid-19 a elevilor va fi reluată. IGSU a anunțat că 10 milioane de teste rapide vor fi distribuite la școli

„Nu severitatea este problema, ci contagiozitatea extremă a Omicron. Infecția cu această tulpină poate fi confundată ușor cu o răceală, fiindcă simptomele par asemănătoare. Există semne care ar trebui să îi alerteze pe părinți, iar aceștia să aducă copilul la medic, nu să recurgă la automedicație. Risc de complicații există. Chiar dacă această variantă a virusului e, în aparență, mai blândă, în lipsa unui consult și tratament de specialitate, poate provoca forme severe de boală, mai ales la copiii foarte mici”, a spus managerul SMC, Călin Tiu.

În timp ce la spitalul din Câmpina, numărul de paturi destinat copiilor diagnosticați cu COVID este mult depășit, la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, astăzi, niciun micuț nu era internat pe secție. „Am avut ieri un caz, însă, respectivul copil a fost externat”, a spus Anca Miu, managerul unității.

Dat fiind faptul că această tulpină a virusului afectează mai ales copiii, medicii fac apel la părinți ca, la cel mai mic simptom, să își testeze copiii, să meargă cu ei la medic și să îi scoată din colectivitate, pentru a evita răspândirea virusului.

- Publicitate -

Citește și: Primele concluzii, după studierea Omicron: Este mai contagios decât celelalte tulpini, dar efectele sunt mult mai ușoare

Omicron este considerat a fi „valul copiilor”. Recordul de infectări în rândul celor mici a fost înregistrat, la nivel național, în urmă cu aproximativ o săptămână, când peste 3000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani au fost diagnosticate cu COVID în mai puțin de 24 de ore.

 

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

2 COMENTARII

  1. mărturie, mărturie!!  !!!  Vreau să fiu o poveste despre cum Dumnezeu dr.  Pedro m-a ajutat cu o operație la rinichi.  Sunt Lynda din Spania și am vândut un nefrolog spitalului Pedro pentru 1 000 000 EUR.  După ce am completat formularul și am fost de acord cu termenii, am avut o operație în SUA la clinica Holy Madrina din SUA, au și o filială în Europa în Olanda și în Turcia, au cea mai bună experiență medicală cuprinzătoare și am a cerut 1.000.000 de euro dupa operatie, jumatate inainte de operatie sau putini bani de cheltuit si ma bucur enorm ca mi-au trecut toate problemele financiare.  Xi invit pe toți să-l contacteze pe dr.  ia legătura cu Pedroin.  E-mail: Marialadrimaholyclinic@gmail.com Salutări

  2. mărturie, mărturie!!  !!!  Vreau să fiu o poveste despre cum Dumnezeu dr.  Pedro m-a ajutat cu o operație la rinichi.  Sunt Lynda din Spania și am vândut un nefrolog spitalului Pedro pentru 1 000 000 EUR.  După ce am completat formularul și am fost de acord cu termenii, am avut o operație în SUA la clinica Holy Madrina din SUA, au și o filială în Europa în Olanda și în Turcia, au cea mai bună experiență medicală cuprinzătoare și am a cerut 1.000.000 de euro dupa operatie, jumatate inainte de operatie sau putini bani de cheltuit si ma bucur enorm ca mi-au trecut toate problemele financiare.  Xi invit pe toți să-l contacteze pe dr.  ia legătura cu Pedroin.  E-mail: Marialadrimaholyclinic@gmail.com Salutări

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -