Ce măsuri de relaxare a restricțiilor, inclusiv de circulație, pregătesc autoritățile de sărbători – Surse

1

În ciuda veștilor alarmiste despre răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, pe fondul scăderii numărului de noi infectări și a pacienților, autoritățile iau în considerare să adopte câteva măsuri de relaxare a actualelor restricții.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 1, în perioada sărbătorilor de iarnă programul magazinelor ar putea fi prelungit cu două ore.

Astfel, magazinele alimentare ar putea să se închidă la ora 23:00 și nu la ora 21:00 cât este în prezent pentru evitarea aglomerației create de cumpărăturile de sărbători.

Această măsură ar putea veni la ”pachet” și cu relaxarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții.

De exemplu, carantina de noapte pentru nevaccinați ar putea fi limitată în intervalul orar 00-05, iar în noaptea de Crăciun și de Revelion să fie eliminată.

Săptămâna viitoare ar putea fi decisă și creșterea gradului de ocupare al hotelurilor și pensiunilor în perioada sărbătorilor, dar și al restaurantelor care organizează mese festive.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Peste tot, in lume, se impun noi restrictii. La noi…relaxare ! Chiar nu ne dam seama cum isi bat joc de sanatatea acestui popor guvernantii ?!? Cred ca exista grupuri de interese care fac lobby sa se relaxeze anumite activitati, altfel nu-mi explic de ce, dupa ce am fost tara cea mai afectata in valul 5, ne relaxam…

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău