”Țeparii” de pe OLX au revenit pe piață. Discuția avută de un prahovean pe whatsapp cu un posibil escroc

2

Un cititor ne-a trimis discuția purtată pe whatsapp cu un individ care s-a arătat interesat de anvelopele puse în vânzare printr-un anunț pe olx. A fost vorba de o tentativă de fraudă bancară, evitată în ultimul moment.

”Am dat un anunț pe OLX, cu anvelope de vânzare. O sa va trimit schimbul de mesaje cu persoana „interesată”. Menționez că nu am făcut nici o tranzacție din ce mi s-au propus. Va mulțumesc” a fost mesajul cititorului.

Atacul funcționează pe același principiu, un utilizator este contactat pe #WhatsApp referitor la un anunț de vânzare publicat pe olx sau alt site de profil. Interlocutorul este de acord să plătească suma aferentă, dar pentru acest lucru trimite un link de phishing, unde cere datele cardului.

Citește și Escrocii de pe olx s-au mutat pe alte site-uri de anunțuri și se folosesc de numele Fan Courier. Cum arată o discuție cu un ”țepar”

Atenție! Pentru a primi bani în cont NU TREBUIE SĂ FURNIZĂM DATELE CARDULUI, ci mai degrabă codul IBAN, care duce la identificarea contului!

Citește și Au reapărut escrocheriile pe olx. Discuția dintre o prahoveancă și un țepar cu profil pe whatsapp de mamă serioasă cu trei copii – FOTO

În cazul în care confirmați tranzacția propusă de ”țepar” veți rămâne fără niciun ban în cont!
Discuția purtată cu un suspect de fraudă bancară:

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

  1. Doar eu am observat ca scrie fancourLer?
    Gen e un I mare în loc de i mic, în link-ul trimis de individ în ultimele poze…
    Orice detaliu contează când nu ești 100% sigur ca este un scam. Oricum nu ar trebuii sa dai datele cardului nimănui, vreodată. Nici băncii decât dacă mergi fizic la un ghișeu al lor.

  2. Ce blocuri dar ce nu e frumos asa cu case? Stam unu peste altu plus ca nu se compara viata de la bloc cu cea de la țară decât la bloc as sta mai bine in pădure într-o cabana din lemn.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău