”Legea porcului” este contestată vehement de crescători

1

Vă mai amintiți regulile impuse pentru sacrificarea porcilor din gospodăriile românilor? Asomarea s-a dovedit un eșec, după mult circ mediatic în care s-a încercat impunerea modalității prin care porcii să fie sacrificați.

Românii nu au renunțat atunci la metoda clasică, deși barbară, cei mai mulți nedorind să își asume costuri suplimentare. Acum, o nouă lege încearcă să impună câte animale poate crește și sacrifica un gospodar.

Legea porcului, în formatul deja validat de Senatul României, le interzice țăranilor să crească mai mult de cinci animale în gospodărie. Scopul ar fi prevenirea activităților comerciale neautorizate.

Dacă în gospodărie este crescut și al șaselea porc, proprietarul va fi amendat cu 5000 de lei.

Inițiatorii legii, care va merge acum la Camera Deputaților, doresc ca un român să poată crește maxim 5 porci și să nu-i mai hrănească folosind resturile alimentare (lăturile).

Țăranilor li se oferă totuși posibilitatea să crească chiar și 15 porci pentru comercializare, însă pentru această activitate vor trebui să își facă firme și să se autorizeze sanitar-veterinar.

Proiectul a fost inițiat de UDMR și este susținut de PSD, PNL și USR.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău