Demonstrație VIDEO: Cum se folosesc testele de salivă pentru elevi

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a postat pe pagina sa de Facebook o filmare în care arată cum se folosesc testele de salivă care vor fi distribuite elevilor, în școli, începând de joi, 2 decembrie. VIDEO la finalul textului.

Cîmpeanu susține că testele sunt ușor de folosit și că nu necesită pregătire medicală pentru a afla dacă un elev este sau nu pozitiv la testul covid.

Citește și Ștefan Pălărie, senator USR: ”Noaptea minții! Au sosit în şcoli testele de salivă mult promise. 50 de beţişoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculeţe cu substanţă într-o pungă. Fără instrucţiuni, fără prospect”

În Prahova, aproape toate școlile au decis ca testarea elevilor să fie făcută acasă, sub supravegherea părinților. Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână.

În cazul în care testul iese pozitiv, părinții trebuie să solicite DSP efectuarea unui test RT-PCR.

În funcție de rezultatul acestui test, elevul va intra în carantină.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău