Testele de salivă nu pot ajunge în școli. Ministerul de Interne nu ar avea bani sa le achite

0

Testele de salivă pentru elevi nu pot fi livrate pentru că Ministerul de Interne, se pare, nu ar avea bani sa le achite. Ministerul ar fi trebuit să primească banii pentru teste la rectificare, ce nu poate avea loc de două luni, pentru că nu există Guvern care să poată da Ordonanța de Urgență necesară.

Potrivit portalinvatamant.ro, în ciuda promisiunilor ministrului Educației, testele nu pot ajunge în școli pentru că Inspectoratul pentru Situații de Urgență, subordonat Ministerului de Interne, nu are fondurile necesare.

80 de milioane de lei este suma pe care statul s-a angajat să o plătească celor trei furnizori, care distribuie primul lot de teste, asta însemnând 9 milioane de bucăți.

Până ce noul Guvern nu face o rectificare bugetară vitală pentru multe instituții publice, IGSU nici măcar nu poate încheia ultimele documente cu furnizorii.

Ministrul interimar al Educației a ieșit public pentru a anunța sosirea testelor pe bază de salivă în școli, până acum niciun termen nefiind respectat. Cea mai recentă declarație a lui Sorin Cîmpeanu face referire la sosirea testelor în unitățile de învățământ la jumătatea săptămânii viitoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău