Reacția lui Valeriu Gheorghiță după ce Observatorul Prahovean a prezentat escrocheria cu Certificate Covid false. Poliția a intrat pe fir

0

După ce Observatorul Prahovean a prezentat miercuri cum mai multe persoane solicitau bani pentru emiterea certificatelor de vaccinare, iar subiectul a ajuns în mai multe publicații centrale, Col. dr. Valeriu Gheorghiță a reacționat iar Poliția a deschis o anchetă.

Citește mai multe detalii aici: Escrocherie cu Certificate Covid false! Naivii plătesc 400 de lei unor șarlatani prin PayPoint, pierzând astfel banii și riscând dosare penale

La scurt timp după publicarea articolului, toate postările de pe grupul de facebook Certificate Co-vid 19 la comanda au fost șterse, iar administratorii și-au dezactivat conturile de facebook.

Practic, vedem că există această suspiciune pentru investigarea posibilelor breșe care au făcut posibilă fraudarea. Persoane care nu au mers în centre sau au mers, dar nu au fost vaccinate, dar figurează în sistem cu adeverințe de vaccinare.”, a declarat Col. dr. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare pentru stirileprotv.ro.

Potrivit ultimelor date oferite de IGP, la nivel național sunt deschise 362 de dosare penale, în care sunt cercetate 850 de persoane. Anchetele vizează 270 de teste PCR, 500 de certificate Covid și aproape 700 de adeverințe de vaccinare suspectate ca fiind false.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță: ”Să nu își cumpere un risc de boală și un risc de a ajunge la terapie intensivă cu bani, în condițiile în care vaccinarea este gratuită, sigură și eficientă”.

Potrivit Codului Penal, cei care falsifică adeverințele sau certificatele de vaccinare riscă până la 5 ani de închisoare, pentru acuzația de fals intelectual. Iar cei care le folosesc riscă nu doar să se îmbolnăvească, ci și să fie acuzați de uz de fals, ceea ce le poate aduce între trei luni și trei ani de închisoare sau cel puțin o amendă penală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău