Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății, demontează mitul ”vaccinurilor expirate”

0
Potrivit gandul.info, Părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii ar putea fi acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului şi trimişi la închisoare, chiar şi 7 ani. Autorităţile se pregătesc să impună 8 vaccinuri şi amenzi usturătoare pentru medicii de familie, şcoli, grădiniţe şi direcţiile de sănătate.

În ultimele zile, circulă zvonul (apărut din neant pentru că nimeni nu știe să numească sursa), faptul că cei care se vaccinează cu doza a treia, ar primi de fapt vaccinuri expirate.

Invitat joi seară la Digi24, Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății, a infirmat categoric această informație.

„În campania asta antivaccinare se folosesc tot felul de (gogomănii – n.r.). Nu sunt vaccinuri expirate care să fie distribuite la centrele de vaccinare. Niciunul din vaccinurile astăzi aflate la centrele de vaccinare din România, indiferent despre ce centru vorbim, în orice colț al țării, niciunul nu este expirat, astfel încât siguranța, din acest punct de vedere, este categoric garantată”, a declarat Cseke Attila.

„Noi trebuie să înțelegem că e foarte îmbucurător și chiar emoționant că avem un sprijin din partea altor state, dar trebuie să înțelegem că în primul rând noi trebuie să ne ajutăm (…) Trebuie să înțelegem că și noi ca societate avem ceva de făcut: să ne vaccinăm. Acesta este lucrul pe care nu l-am făcut în proporția pe care l-au făcut alte țări, care, cu 70-80 la sută din populație vaccinată, sunt într-o cu totul altă situație decât noi, cu 34 la sută”, a mai spus ministrul, citat de digi24.ro.

Zvonul vaccinurilor expirate la Ploiești

Nici Ploieștiul nu a fost lipsit de briza zvonurilor privind vaccinurile expirate.

Zilele trecute la centrul de vaccinare de la Cuza, iese val-vârtej o doamnă proaspăt vaccinată cu doza a treia și se îndreaptă spre o cunoștință care tocmai intra în centru: „Ai auzit că vaccinurile sunt expirate, nu?”. Deși ea tocmai făcuse vaccinul cu pricina.

O altă situație se întâlnește la un alt centru de vaccinare, tot din Ploiești. Acolo, se caută o explicație a expirării acestor vaccinuri. „Știți, ele de fapt nu sunt expirate. Lotul este în termen. Numai că, știți, a fost o pană de curent și s-au oprit frigiderele. Astfel, vaccinurile au expirat nemaifiind ținute în condiții propice.”

Pentru a demonta aceste zvonuri legate de penele de curent, rețineți faptul că vaccinul este viabil, după desfacerea dozei, timp de 3 ore la temperatura camerei și, de asemenea, rețineți faptul că există niște mașinării care se numesc „generatoare de curent”.

E trist dacă ajungem să credem o știre a cărei sursă nu poate fi identificată, dar refuzăm să credem declarațiile și explicațiile autorităților.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău