Un elev din Bistrița a murit după o provocare de pe tik-tok intitulată „blackout challenge” sau „jocul cu eșarfa”

0

Un elev de 14 ani, din Bistrița, cu rezultate excelente la școală, a fost găsit spânzurat, ieri, în casa părinților. El a murit în urma unei provocări de pe tik-tok intitulată „blackout challenge” sau „jocul cu eșarfa”.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Bistrița Năsăud, copilul era singur la părinți, avea 10 pe linie și era campion la dans sportiv.

”Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală.

Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (…)

Nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat inspectorul școlar general Aurelia Dan.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Provocarea constă în înfășurarea unui obiect în jurul gâtului (centura, eșarfă, fular etc.) cu scopul de a obtura respirația cât mai mult timp, în timp ce respectiva persoană se înregistrează cu telefonul mobil. Este o provocare pe care copiii o acceptă, ajungând să își țină respirația până când leșină, pentru a experimenta senzații tari. Din păcate, mulți au ajuns la spital sau au murit pentru că au pierdut controlul.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău